הוראות הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח.
2. מוסיפים חלב, חמאה וביצה.
3. מערבבים עד שנוצר בצק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים במשך 5-6 דקות. מוסיפים את הצימוקים ולמערבבים/לשים עד שהצימוקים מתאחדים בבצק בצורה אחידה.
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק ל10 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול וחלק. מניחים את הכדורים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
6. מחממים תנור ל180 מעלות.
7. בקערה רטנה טורפים את הביצה והמים. מברישים בעדינות את הלחמניות ואופים במשך 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות מאוד.
8. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
הערות:
• ניתן לשמור את הלחמניות במקפיא במשך כחודש.
• ניתן לשמור את הלחמניות בשקית סגורה בטמפרטורת החדר במשך כ4-5 ימים.
• אם רוצים להפוך את הלחמניות לפרווה יש להחליף את את החלב למים ואת החמאה לשמן. אם כי בטעם יהיה פחות עשיר.
האימייל שלך לא יוצג באתר