הוראות הכנה
1. מקלפים את הסלק, חותכים לרבעים למניחים במעבד מזון, מוסיפים מים ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. מניחים בצד.
2. בקערת מיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, מלח ומערבבים. יוצרים גומה קטנה במרכז ומוסיפים ביצה, שמן ואת מחית הסלק. מתחילים ללוש את הבצק בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה במשך כ7-8 דקות. אם הבצק יבש מדי מוסיפים, עוד 1-2 כפות מים, אם הבצק דביק מדי, מוסיפים 1-2 קמח. הבצק אמור להיות רך וחלק.
3. מניחים את הבצק בקערה מזומנת, מכסים בניילון, מניחים במקום חמים ונונתים לתפוח כשעה, עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. משטחים מעט כל חתיכה, לאחר מכן מתחילים לגלגל לרצועות ארוכות בעובי של כ2 ס"מ. אם הרצועות מתכווצות בזמן שמנסים למתוח אותן, משאירים אותן לנוח בצד ל5 דקות ואז ממשיכים.
5. קולעים את החלה מארבעת הרצועות כפי במתואר בסרטון. מניחים את החלה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ונותנים לתפוח כ40-60 דקות, עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה.
6. מחממים את התנור ל180 מעלות.
7. העדינות מוחרים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
8. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהחלה מזהיבה בקצוות. נותנים לחלה להתקרר באופן מלא לפני שפורסים.
האימייל שלך לא יוצג באתר