פודינג לחם | ברד פודינג

פודינג לחם | ברד פודינג

23/1/2022
2 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון לברד פודינג אמיתי בסגנון אמריקאי. קינוח שמכינים מחלה שנשארה לכם בשבת. הפודינג הזה הוא רך, נימוח וטעים ביותר. מגישים אותו אם קרם וניל או גלידה ונהנים בקינוח קל להכנה.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    ללחם פודינג:
    • 1 כף חמאה לשימון
    • 1 חלה 
    • 4 ביצים
    • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
    • 4 כוסות חלב (1 ליטר)
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית קינמון
     
    תוספות אופציונליות:
    • 3/4 כוס צימוקים (גרם) 
     
    לרוטב:
    • 60 גרם חמאה
    • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
    • 1 כוס שמנת מתוקה (240 מ"ל)
    • 1 כף קורנפלור
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה
1. השריית הצימוקים: מניחים את הצימוקים בקערה בינונית, מוסיפים 1 כוס מים חמים, משרים במשך שעה אחת. אחרי שעה אחת מסננים. אם אינכם משתמשים בצימוקים, דלגו על שלב זה.
 
2. הכנת הפודינג: מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה בגודל 30 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 33 על 22 ס"מ ומניחים בצד.
 
3. חותכים את החלה לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ סנטימטר ומניחים את החלקים בשכבה אחידה.
 
4. בקערת גדולה מערבבים ביצים, חלב, סוכר, תמצית וניל וקינמון. יוצקים את התערובת על הלחם, מוודאים שכל הלחם מצופה. מוסיפים צימוקים ספוגים ומערבבים עד לאיחוד. נותנים לספוח במשך 15-20 דקות.
 
5. אופים  במשך 45-50 דקות.
 
6. לרוטב: בסיר קטן מערבבים סוכר, קורנפלור ושמנת שמנת מתוקה. מוסיפים את החמאה ומחממים עד שהחמאה נמסה והתערובת מתחילה לרתוח. מבשלים עד שמסמיך מעט, מכבים את האש ומערבבים פנימה תמצית וניל.
 
7. יוצקים את הרוטב החם מעל הלחם פודינג ומגישים! 
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות