8/11/2021
4 כוכבים
(8 הצבעות)
...
מתכון קליל ומהיר לסופלה שוקולד קלאסי. אנשים רבים נמנעים מהכנת סופלה מחשש שלא יצליחו, אם תעקבו אחרי המתכון הזה תוצאות מושלמות מובטחות.
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו)
- 2 חלמונים
- 3 חלבונים
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- ½1 כפות קורנפלור
- 5 כפות (75 גרם) סוכר + עוד לכיסוי התבניות
- 2 כפות (30 גרם) חמאה רכה
- אבקת סוכר לפיזור
הוראות הכנה
1. מורחים את התבניות בחמאה רכה, מפזרים סוכר, מכסים היטב את כל התבנית בסוכר. שמים במקרר.
2. מחממים את התנור ל190 מעלות.
3. מניחים שוקולד קצוץ בקערה. לסיר קטן שופכים חלב ומוסיפים קורפלור. מחממים תוך כי ערבוב עד שמסמיך. מכבים את האש ומוזגים את התערובת מעל השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד שמקבלים תערובות חלקה. מוסיפים חלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
4. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח עד שמתקבל קצף, בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
5. מקפלים 1/3 מהקצף אל תערובת השוקולד עד לאיחוד, מקפלים את יתר המרנג עד לאיחוד מלא.
6. מעבירים את התערובת אל התבניות ואופים 12-14 דקות. מוצאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ואוכלים.
האימייל שלך לא יוצג באתר