טארט תאנים

טארט תאנים

3/11/2021
3 כוכבים (7 הצבעות)
...
טארט תאנים עם גבינת שמנת - מתכון לטארט קיצי טעים ועדין. טארט מרשים שמשתלב מצויין לצד קפה או תה בסיום הארוחה. קינוח מושלם לאירוח, לשבת או סתם אם בא לכם להתפנק.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקלתית:
    • 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
    • 2 כפות (25 גרם) סוכר
    • 1/8 כפית מלח
    • 130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1 חלמון
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1-2 כפות מים
    למילוי:
    • 6-7 תאנים 
    • 225 גרם גבינת שמנת
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 75 גרם שמנת חמוצה
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 10 גרם קורנפלור
    • 1 כפית תמצית וניל
    • גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

1. במעבד מזון שמים קמח, סוכר, מלח ומעבדים במשך כמה שניות. מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה ומים, מעבדים עד שנוצר בצק.
 
2. מרדדים את הבצק לצורת דיסקית, עוטפים בניילות נצמד ומעבירים למקרר ומשך שעה.
 
3. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לכ4 מ"מ. מעבירים לתבנית פאי בגודל 24 ס"מ. דואגים שתהיה זוית ישרה בין הבסיס לדפנות. בעזרת מזלג דוקרים את הבסיס ומקפיאים ל30 דקות.
 
4. מחממים את התנור ל180 מעלות.
 
5. מניחים על הקלתית נייר אפייה וממלאים במשקולות אפייה, אורז או קטניות. אופים באפייה עיוורת כ15 דקות. מסירים את המשקולות ואופים 5-10 דקות נוספות.
 
6. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, סוכר, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, תמצית וניל וגרידת לימון. מערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים. מוסיפים ביצים, כל אחת בנפרד ומערבבים לפני הוספת הביצה השניה.
 
7. יוצקים את תערובת המלוי עד לכ3/4 גובה. מסדרים תאנים חצויות.
 
8. אופים 30-35 דקות או עד שהמילוי יציב.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות