הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. הכנת המילוי: בקערה גדולה מחממים 2 דקות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומבשלים 5-7 דקות, עד שהתרד יורד מנפחו.
3. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מפוררים את גבינת הפטה והריקוטה. מוסיפים בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה, שמיר, גרידת לימון ותבלינים. מערבבים עד לאיחוד ומניחים בצד.
4. הרכבת המנה: מברישים את התחתית והדפנות של תבנית האפייה בשמן זית (22 על33 ס"מ מלבנית/ עגולה 28 ס"מ). לוקחים שכבת בצק פילו ומניחים על גבי התבנית, בדרך זו נשאר בצק פילו מחוץ לתבנית. מברישים בשמן זית. מוסיפים 2-3 שכבות נוספות, מברישים בשמן בין השכבות.
5. מורחים באופן שווה את מילוי התרד על גבי שכבות הפילו. מכסים עם 3 שכבות פילו, מברישים בשמן בין כל שכבה. מקפלים את הבצק שמחוץ לתבנית כלפיי פנים התבנית ומברישים בשמן זית את השכבה את השכבה העליונה.
6. בעזרת סכין חדה, חותכים את הפאי למלבנים או לכל צורה אחרת.
7. אופים במשך 40-45 דקות עד להזהבה.
8. נותנים להתקרר במשך 15 דקות לפני ההגשה. הגישו עם סלט יווני טרי!
האימייל שלך לא יוצג באתר