אצ'רולי חצ'פורי | מתכון לחצ'פורי

אצ'רולי חצ'פורי | מתכון לחצ'פורי

2/11/2021
4 כוכבים (41 הצבעות)
...
אצ'רולי חצ'פורי - מנה גאורגית טעימה להפליא. מאפה בצורת סירה ממולא גבינות טעימות בתוספת ביצה מלמעלה. מתכון מעולה לחג השבועות או לכל יום אחר.
רמת קושי
בינוני
מנות
6
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 3 כוסות (420 גרם)
    • קמח 3/4 כוס (180 מ"ל)
    • מים 1/4 כוס (60 מ"ל)
    • חלב 2 כפות (28 גרם)
    • חמאה מומסת 1 כף
    • שמרים יבשים 1 כף
    • סוכר 1
    • כפית מלח
    • 450 גרם מוצרלה מגורדת (במקור משתמשים בגבינת סולוגוני)
    • 250 גרם גבינה בולגרית או פטה
    • 2 ביצים למלית + ביצים לתוספת החצ'פורי

הוראות הכנה

1. בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מים, חלב וחמאה מומסת ומתחילים ללוש את הבצק (אפשר גם ביד), כשנוצר בצק מוסיפים מלח ולשים  במשך 6-8 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך שעה.

 2. הכנת תערובת הגבינה: בקערה בינונית שמים מוצרלה, גבינת פטה ו-2 ביצים. מערבבים היטב.

3. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח. חותכים את הבצק ל-4-6 חלקים שווים (תלוי בגודל הרצוי). יוצרים כדורים, מכסים ומתפיחים במשך 20-30 דקות.

4. מחממים תנור ל220 מעלות.

5. מרדדים כל בצק לעובי של 1/3 ס"מ. יוצרים מהבצק סירה ומעבירים לנייר אפייה. מורחים באופן שווה מתערובת הגבינה על כל סירה. דרך נוספת  להכנת הסירה: מורחים את תערובת הגבינה על הבצק המרודד, אוטמים את הבצק לחלוטין על ידי צביטה. הופכים את החצ'פורי וחותכים באמצע בעזרת סכין. פותחים עם האצבעות.

 6. אופים במשך 10 דקות, לאחר 10 דקות  יוצרים גומה ומניחים חלמון עם מעט חלבון ביצה (לא ביצה שלמה) באמצע, מורחים את הקרום בחמאה מומסת ואופים במשך 2-3 דקות נוספות.

7. כשהחצ'פורי מוכן ניתן להוסיף 1 קוביית חמאה לאמצע, לערבב עם חתיכת מהקרום ולאכול כך.
 
הערות:
במתכון המסורתי החצ'אפורי  עשוי מגבינת סולוגוני. אם אתם יכולים למצוא את זה, השתמשו בגבינה הזו. מוצרלה היא תחליף טוב.

תגובות (3)
  • י
    יוכי
    26/1/2022

    אחלה מתכון, מכינים את זה לפחות פעם בחודש באופן קבוע.

    הגב
  • א
    אורית
    9/9/2023

    רשימת המצרכים לא מסודרת נכון

    הגב
  • י
    יהודית
    11/8/2024

    הי אפשר להשתמש בגבינה צהובה מגורדת?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות