הוראות הכנה
1. בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מים, חלב וחמאה מומסת ומתחילים ללוש את הבצק (אפשר גם ביד), כשנוצר בצק מוסיפים מלח ולשים במשך 6-8 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך שעה.
2. הכנת תערובת הגבינה: בקערה בינונית שמים מוצרלה, גבינת פטה ו-2 ביצים. מערבבים היטב.
3. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח. חותכים את הבצק ל-4-6 חלקים שווים (תלוי בגודל הרצוי). יוצרים כדורים, מכסים ומתפיחים במשך 20-30 דקות.
4. מחממים תנור ל220 מעלות.
5. מרדדים כל בצק לעובי של 1/3 ס"מ. יוצרים מהבצק סירה ומעבירים לנייר אפייה. מורחים באופן שווה מתערובת הגבינה על כל סירה. דרך נוספת להכנת הסירה: מורחים את תערובת הגבינה על הבצק המרודד, אוטמים את הבצק לחלוטין על ידי צביטה. הופכים את החצ'פורי וחותכים באמצע בעזרת סכין. פותחים עם האצבעות.
6. אופים במשך 10 דקות, לאחר 10 דקות יוצרים גומה ומניחים חלמון עם מעט חלבון ביצה (לא ביצה שלמה) באמצע, מורחים את הקרום בחמאה מומסת ואופים במשך 2-3 דקות נוספות.
7. כשהחצ'פורי מוכן ניתן להוסיף 1 קוביית חמאה לאמצע, לערבב עם חתיכת מהקרום ולאכול כך.
הערות:
במתכון המסורתי החצ'אפורי עשוי מגבינת סולוגוני. אם אתם יכולים למצוא את זה, השתמשו בגבינה הזו. מוצרלה היא תחליף טוב.
אחלה מתכון, מכינים את זה לפחות פעם בחודש באופן קבוע.
הגברשימת המצרכים לא מסודרת נכון
הגבהי אפשר להשתמש בגבינה צהובה מגורדת?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר