הוראות הכנה
1.הכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה קמח, מלח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת מערבל בצק מערבבים לכדי פירורים. שלב זה ניתן לבצע גם בעזרת מעבד מזון.
2. מוסיפים מים ומערבבים עד לאיחוד. לא ללוש את הבצק.
3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות.
5. בסיר עם תחתית עבה ממיסים חמאה. לאחר מכן מוסיפים את התפוחים החתוכים, סוכר, קינמון ואגוז מוסקט. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, כ8-10 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים קורנפלור, מערבבים ומניחים בצד לקירור.
6. מחממים את התנור ל190 מעלות.
7. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי כ3 מ"מ. בעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים בקוטר של כ10 ס"מ.
8. מניחים 1-2 כפיות של מילוי התפוחים במרכז העיגול. מברישים בביצה טרופה את שולי העיגול. מקפלים את העיגול מעל המילוי. אוטמים את הקצוות בעזרת מזלג. מקררים למשך 20-30 דקות.
9. מברישים את הפאי בביצה טרופה. עושים 2 חתכים בחלק העליון של כל פאי בעזרת סכין, מעל כל פאי מפזרים סוכר (אופציונלי).
10. אופים במשך 20-25 דקות או עד להשחמה. נותנים לפאי מעט להתקרר לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר