עוגת תפוחים כי קלה בעולם

עוגת תפוחים כי קלה בעולם

7/10/2022
3 כוכבים (10 הצבעות)
...
המתכון הזה לעוגת תפוחים הוא המתכון הכי פשוט וקל שיש. כל מה שאתם צריכים זה מספר מצרכים בסיסיים וכ10 דקות עבודה. גם אם אתם אופים חסרי ניסיון ומתקשים באפיה, אתם הולכים להצליח עם העוגה הזאת בלקי קלות. עוגת התפוחים הזאת רכה, אוורירית וטעימה ביותר.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 4 תפוחים חתוכים לקוביות
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר
    • 100 מ"ל חלב
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
    • 5 גרם אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/2 כפית קינמון
    • אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את התחתית בעזרת ספריי שמן או חמאה.
  2. בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון. מניחים בצד.
  3. חותכים את התפוחים לקוביות ומעבירים אל התבנית. מניחים בצד
  4. בקערה גדולה מניחים סוכר וביצים, מקציפים עד לקבלת קצץ בהיר ואוורירי.
  5. מוסיפים חלב, שמן ותמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
  6. מנפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים עד להטמעה.
  7. יוצקים את הבלילה על גבי התפוחים. מנערים את התבנית.
  8. אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. מניחים להתקרר במשך 10 דקות, מפזרים אבקת סוכר.

הערות:

  • ניתן להגיש עם גלידת וניל.
  • תיבול לבחירה: קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן טחונה, אבקת ג'ינג'ר ועוד.
תגובות (1)
  • י
    יוסי גוברמן
    15/9/2023

    הכנתי מלא פעמים ותמיד יוצא טעים

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות