3/9/2023
3.5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
טארט טאטן תפוחים – קינוח צרפתי קלאסי שמככב בכל רחבי העולם. הקינוח אמנם נראה מרשים ויפה, אבל הוא די פשוט להכנה. כל מה שצריך זה בצק עלים, תפוחים ועוד כמה מרכיבים בסיסיים.
מצרכים
עבור הבצק:
לקרמל:
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3 כפות מים
- 1/4 כוס (60 גרם) חמאה
לתפוחים:
- 8-10 תפוחים
- 5 כפות (75 גרם) חמאה
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
- 1/4 כפית קינמון (אופציונלי)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל190 מעלות. מכינים תבנית עגולה בגודל 24 ס"מ.
- מכינים את הקרמל: בסיר מערבבים סוכר ומים. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. היזהרו לא לשרוף. לאחר שהסוכר נמס לחלוטין והגיע לצבע ענברי עמוק, מסירים את הסיר מהאש. מוסיפים מיד חמאה (זהירות, הקרמל יבעבע) ומערבבים עד שהחמאה נמסה ומקבלים תערובת חלקה. מדליקים את האש, מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 2 דקות עד שמסמיך.
- יוצקים את הקרמל על גבי תחתית התבנית, מפזרים בצורה אחידה ומניחים בצד.
- מבשלים את התפוחים: קולפים את התפוחים, ואז חוצים לשניים ומסירים את הליבה. חותכים כל חצי ל-2 חתיכות.
- במחבת בגודל בינוני ממיסים חמאה, מוסיפים מים, קינמון (אופציונלי) ומערבבים. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומוודאים שכל התפוחים מצופים בחמאה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות או עד חצי בישול. מערבבים כל 2-3 דקות.
- הרכבה: מסדרים את רבעי התפוחים בצורה הדוקה מאוד על הקרמל.
- מגלגלים את בצק עלים על משטח מקומח קלות וחותכים עיגול בגודל 24 ס"מ.
- מניחים את עיגול בצק העלים על התפוחים. לוחצים את בצק העלים בדפנות התבנית. מחוררים בעדינות את המאפה בעזרת מזלג או סכין.
- אופים במשך 35-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מניחים להתקרר מעט.
- הופכים את התבנית על צלחת הגשה גדולה.
- מגישים ונהנים!
הכנתי את העוגה. עדיין בתנור. אני רואה שהבצק עלים התכווץ משמעותית והוא קטן בהרבה מגודל התבנית. האם יתכן שהסיבה היא שזה בצק עלים ללא גלוטן ? לפני שהכנסתי לתנור השוליים היו מהודקים היטב לתבנית ועשיתי חורים עם מזלג. מקווה שלא תהיה לי בעיה בהיפוך, שהכל יתמוטט וקרמל רותח ישפך על ידי.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר