הוראות הכנה
1. במעבד מזון שמים קמח, אבקת סוכר, מלח, וחמאה. מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים שנוצר בצק.
2. מרדדים את הבצק מעט לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
3. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לכ4 מ"מ. מעבירים אל תבנית פאי בגודל 24 ס"מ. דואגים שתהיה זוית ישרה בין הבסיס לדפנות. בעזרת מזלג דוקרים את הקלתית. מקפיאים ל30 דקות.
4. מחממים את התנור ל180 מעלות.
5. מניחים על הקלתית נייר אפייה וממלאים במשקולות אפיה או אורז/קטניות. אופים באפיה עיוורת במשך כ15 דקות. מסירים את המשקולות ואופים כ10 דקות נוספות, עד שמזהיב. מצננים.
6. בקערה בגודל בינוני שמים שוקולד קצוץ וחמאה. מניחים בצד. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על הקערה עם השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שמקבלים תערובות חלקה.
7. יוצקים על גבי הקלתית ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר. כ3-4 שעות.
אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן של שימרית במקום להכין לבד את התחתית בטארט שוקולד מריר?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר