עוגיות בצורת אפרסק

עוגיות בצורת אפרסק

2/11/2021
4.5 כוכבים (9 הצבעות)
...
עוגיות איטלקיות בצורת אפרסק במילוי קרם ריקוטה תפוזי. עוגיות יפיפיות ומרשימות שנראה ממש כמו אפרסקים אמיתיים. אפשר למלא אותם בנוטלה או ממרח שוקולד או כל מילוי אחר שאוהבים.
רמת קושי
בינוני
מנות
18
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    לעוגיות:

    • 4 כוסות (560 גרם) קמח
    • 1 כף אבקת אפיה
    • 3 ביצים
    • ¼1 כוסות (225 גרם) סוכר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 115 גרם חמאה מומסת
    • 1 כפית תמצית וניל
    • גרידה מלימון אחד


    למילוי:

    • 300 גרם ריקוטה
    • 75 גרם סוכר
    • 1 כפית מחית וניל או תמצית איכותית
    • גרידה מתפוז אחד


    לקישוט:

    • חצי כוס (120 מ"ל) מיץ אפרסקים/תפוחים
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • צבע מאכל אדום
    • עלי נענע

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
2. בקערה גדולה מערבבים קמח ואבקת אפיה.
 
3. בקערה גדולה נוספת טורפים ביצים וסוכר עד שהתערובת הופכת לאוורירית ומשנה צבע. מוסיפים חלב, חמאה מומסת, מחית וניל וגרידת לימון. מערבבים היטב.
 
4. מוסיפים את הקמח בהדרגה אל החומרים הרטובים ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
 
5. לוקחים כ30 גרם מהבצק ויוצרים כדורים. מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומשאירים מעט מרווח. לוחצים מעט את הכדורים מלמעלה. אופים 10-12 דקות.
 
6. בנתיים מכינים את המילוי: בקערה מערבבים ריקוטה, סוכר, גרידת תפוז ומחית וניל. מערבבים עד שהכל מתאחד. מעבירים לשק זילוף.
 
7. כל עוד העוגיות חמות יוצרים חורים בתחתית העוגיות בעזרת סכין או כף. ממלאים במילוי וסוגרים משני הצדדים.
 
8. בקערה קטנה מערבבים מיץ אפרסקים וצבע מאכל. טובלים את העוגיות בנוזל ואז מגלגלים בסוכר. אפשרות נוספת היא למרוח בעזרת מברשת ואז לגלגל בסוכר. לבסוף מעטרים בעלי נענע לקבלת מראה של אפרסקים אמיתיים.
 
העוגיות במיטבן ביום ההכנה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות