12/11/2021
1.5 כוכבים
(3 הצבעות)
...
מתכון לעוגיות טחינה נימוחות, עשירות, רכות שנמסות בפה. ניתן לכסות את העוגיות בזרעי שומשום שחור/לבן או שילוב של שניהם. העוגיות האלה מאוד פשוטות להכנה ולא מצריכות הרבה זמן.
מצרכים
- 115 גרם חמאה רכה
- 2/3 כוס (135 גרם) סוכר לבן
- 170 גרם טחינה גולמית
- 200 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות מייפל או דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס זרעי שומשום – שחור/לבן/שילוב של שניהם
הוראות הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים טחינה גולמית, תמצית וניל, סירופ או דבש. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, ומלח. מערבבים עד לאיחוד מלא. אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח.
3. מקררים את הבצק במשך 30 דקות במקרר.
4. בנתיים מחממים את התנור ל175 מעלות.
5. יוצרים כדורים קטנים מהבצק, מגלגלים בתוך זרעי השומשום עד לכיוסי מלא. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים מרווח של כ2-3 ס"מ בין כל עוגיה. משטחים את הכדורים לצורת דיסק.
6. אופים במשך 10-12 דקות, עד תחתית העוגיות והצדדים מתחילים להזהיב. נותנים להתקרר במשך 10 דקות, מעבירים לרשת צינון ומקררים באופן מלא.
האימייל שלך לא יוצג באתר