הוראות הכנה
פאי תפוחים:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. מכינים את הקלתית: מעבד מזון שמים קמח, סוכר ומלח. מעבדים למשך מספר שניות עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית. כאשר נוצרים פירורים מתחילים להוסיף מים קרים בהדרגה, עד שנוצר בצק. ברגע שנוצר בצק מיד מפסיקים לעבד!
3. מחלקים את הבצק ל2 חלקים. משטחים לדיסקטית, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.
4. בנתיים מכינים את המילוי: בקערה גדולה שמים את התפוחים הפרוסים, מוסיפים סוכר, קורנפלור, מלח, אגוז מוסקט, קינמון, גרידת לימון ומיץ לימון. מערבבים היטב. מניחים בצד.
5. מרדדים את החלק השני של הבצק לקוטר של 25 ס"מ. חותכים 10 רצועות שוות. מסדרים את הרצועות על גבי הפאי בצורת שתי וערב כפי שמתואר בסרטון. לוחצים את הקצוות. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את העלים.
6. על גבי משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הקלתית לקוטר 28-30 ס"מ. בזהירות מעבירים לתבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ, לוחצים את הצוות כך שתיווצר זווית של 90 מעלות בדפנות התבנית. חותכים את יתרת הבצק. ממלאים את התבנית בתערובת התפוחים ומעבירים למקרר ל30 דקות. בנתיים מכינים את החלק העליון של הבצק.
7. שלב זה אופציונלי: מיתרת הבצק שנשאר קורצים עלים כפי שמתואר בסרטון.
8. מורחים את הפאי בביצה טרופה, מניחים את העלים על גבי הפאי וגם אותם מורחים.
9. אופים את הפאי במשך 50-60 דקות, לאחר כ20 דקות מכסים את קצוות הפאי בנייר אלומיניום שמכרזו חור, כך שיגן את קצוות הפאי ומרכזו ישאר חשןף. דבר זה מונע מהשחת יתר או שריפת הבצק בקצוות הפאי.
10. מוצאים מהתנור ונותנים להתקרר במשך 3 דעות לפחות לפני ההגשה.
הערות:
• כמות המילוי תלויה בגודל התבנית וגובה הפאי שאתם רצוים לקבל. המינימום שאני ממליץ זה 700 גרם תפוחים, אך אם אתם אוהבים פאי גבוה יותר עם יותר מילוי, ניתן גם להשתמש ב900-1000 גרם.
פאי תפוחים אישי:
1.הכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה קמח, מלח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת מערבל בצק מערבבים לכדי פירורים. שלב זה ניתן לבצע גם בעזרת מעבד מזון.
2. מוסיפים מים ומערבבים עד לאיחוד. לא ללוש את הבצק.
3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות.
5. בסיר עם תחתית עבה ממיסים חמאה. לאחר מכן מוסיפים את התפוחים החתוכים, סוכר, קינמון ואגוז מוסקט. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, כ8-10 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים קורנפלור, מערבבים ומניחים בצד לקירור.
6. מחממים את התנור ל190 מעלות.
7. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי כ3 מ"מ. בעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים בקוטר של כ10 ס"מ.
8. מניחים 1-2 כפיות של מילוי התפוחים במרכז העיגול. מברישים בביצה טרופה את שולי העיגול. מקפלים את העיגול מעל המילוי. אוטמים את הקצוות בעזרת מזלג. מקררים למשך 20-30 דקות.
9. מברישים את הפאי בביצה טרופה. עושים 2 חתכים בחלק העליון של כל פאי בעזרת סכין, מעל כל פאי מפזרים סוכר (אופציונלי).
10. אופים במשך 20-25 דקות או עד להשחמה. נותנים לפאי מעט להתקרר לפני ההגשה.
מאפינס קראמבל תפוחים:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים ב12 כוסות נייר, מתיזים מעט שמן לכל כוס ומניחים בצד.
2. מכינים את המאפינס: בקערה אחת מערבבים חלב, שמן, ביצה, ותמצית וניל. מניחים בצד.
3. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
4. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים את קוביות התפוחים את תערובת הקמח ומערבבים עד שכל חתיכות התפוחים מכוסות בקמח.
5. יוצקים פנימה את התערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד.
6. יוצקים את הבלילה את כוסות המאפינס, ממלאים רק 3/4 מהכוס.
7. מכינים את הקראמבל: בקערה מניחים את כל מצרכי הקראמבל, במעזרת הידיים מפוררים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
8. מפזרים את הקראמבל מעל כל מאפין. אופים במשך 20-25 דקות. עד שקיסם שנכנס למרכז המאפין יוצא יבש.
9. נותנים להתקרר על גבי רשת צינון לפני ההגשה.
מדוביק - עוגת דבש רוסית:
1. מחממים תנור ל175 מעלות.
2. בקערת זכוכית חסינת חום טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים חמאה ודבש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים. מחממים עד שחמאה נמסה לחילוטין והסוכר נמס.
3. מורידים מהאש, מיד מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות עד שנוצר בצק רך וחלק.
4. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מכל חלק יוצרים כדור. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לשכבה דקה ככל הניתן. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שארית הבצק שומרים לשלב מאוחר יותר.
5. דוקרים את שכבת הבצק בעזרת מזלג. אופים במשך 7-8 דקות או עד להזהבה. ניתן גם לאפות 2 שכבות במקביל באותה תבנית. אופים את כל שכבות העוגה ונותנים להתקרר. לבסוף, אופים גם את שאריות הבצק ומניחים בצד.
6. מכינים את הקרם: בבקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקצפים עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל השמנת החמוצה עד לקבלת קרם חלק.
7. הרכבה: מניחים שכבת עוגה אחת, מעליה מורחים 3-4 כפות גדושות של קרם. מעל הקרם מניחים שכבת עוגה נוספת. כך חוזרים על הפעולה עם כל 8 השכבות. לבסוף מורחים את הקרם גם על החלק העליון של העוגה וההצדדים.
8. מרסקים את שאריות הבצק האפויות לכדי פירורים. עוטפים את העוגה בפירורים.
9. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר