תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי אדמה מעוכים

28/11/2021
3 כוכבים (1 הצבעות)
...
תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור - אחד ממתכוני תפוחי האדמה הכי קלים שיש. רק שני מרכיבים (תפוחי אדמה ושמן זית). תפוחי האדמה האלה יוצאים קריספיים מבחוץ ורכים במפנים. מתכון מעולה לשבתות, חגים או כל אירוע אחר.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 12 תפוחי אדמה קטנים
    • 3-4 כפות שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
1. אל סיר גדול מלא במים מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך, כ25-30 דקות. מסננים ומייבשים.
 
2. מחממים את התנור ל230 מעלות.
 
3. מסדרים את תפוחי האדמה על גבי תבנית אפייה. בעזרת מועך תפוחי אדמה, מזל או תחתית של כוס מועכים את תפחוי האדמה.
 
4. מזלפים שמן זית על גבי כל תפחוי האדמה. מפזרים מלח וגורסים פלפל שחור.
 
5. אופים כ25-30 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים והופכים לקריספיים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות