הוראות הכנה
1. במחבת מחממים שמן זית על חום בינוני ומטגנים את הבצל כ4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. נותנים להתקרר מעט.
2. בקערה גדולה מערבבים בשר, אורז, פטרוזיליה, כוסברה, עגבניות מגורדות ואת כל התבלינים. מניחים בצד.
3. חותכים את החלק העליון של הפלפלים, מנקים את החלק הפנימי וממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר. ממלאים רק כ3/4 מגובה הפלפל כדי שיהיה מקום לתרחבות בזמן הבישול.
4. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה או בסיר שמתאימים לתנור, מחממים שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים רוטב עגבניות, רסק עגבניות, תבילים ומערבבים. מוסיפים מים ומסדרים את הפלפלים בסיר (עם החלק העליון של הפלפלים עליהם). המים צריכים להגיע עד לכ3/4 גובה. מוזגים 2-3 כפות מהרוטב מעל הפלפלים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי כ15-20 דקות מוזגים מעט רוטב מעל הפלפלים.
5. מחממים תנור ל200 מעלות.
6. לאחר שעה בישול, מכניסים את הסיר לתנור ואופים כ15-20 דקות. שלב זה אופציונלי אבל מאוד ממולץ.
מתכון מעולה! מכינים כל שבת :)
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר