קוביות בקר בתנור עם תפוחי אדמה וגזר
10/4/2024
3 כוכבים
(2 הצבעות)
...
מתכון לקוביות צלי בקר בתנור שנמסות בפה. אם אתם מחפשים מנה בשרית עשירה, טעימה וקלה להכנה, זה בדיוק מה שאתם צריכים. קוביות צלי בקר רכות ועסיסיות שכל אחד יכול להכין בבית. מושלם לשבתות וחגים.
מצרכים
- 1-1.5 קילו צלי בקר, או נתח אחר
- מלח
- פלפל שחור
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 2-3 גזרים, חתוכים לחתיכות גסות
- 4-5 תפוחי אדמה בייבי, חתוכים לשניים
- 200 גרם פטריות חתוכות לחצי או לרבעים
- 5-8 שיני שום
לרוטב:
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כוס (240 מ"ל) יין אדום
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
- 1 כף סילאן/דבש/מייפל
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1-2 כפיות זרעי כוסברה
- 1-2 כפיות פפריקה
- 1 כפית טימין
- 2-3 עלי דפנה
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את הבקר לקוביות בגודל ביס. במחבת גדולה או בסיר מחממים 1 כף שמן. מוסיפים קוביות בקר ומשחימים אותן על אש גבוהה מכל הצדדים. זה יכול לקחת 6-10 דקות. הערה: בשלב זה מתבלים את הבקר במלח ופלפל. מוציאים מהתבנית ומניחים בתבנית אפייה גדולה.
- מסדרים את בשר הבקר, הבצל, הגזר, תפוחי האדמה, הפטריות, שום ועלי הדפנה בתבנית אפייה גדולה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים יחד מים, יין, רוטב סויה, סילאן/מייפל, מלח, פלפל, זרעי כוסברה, פפריקה וטימין.
- יוצקים את הרוטב על הבקר והירקות. מערבבים. מכסים בנייר אלומיניום.
- אופים במשך 30 דקות ב200 מעלות, ואז מנמיכים את החום ל-180 ואופים במשך 3-4 שעות, עד שהבשר והירקות רכים מאוד. הערה: כל שעה פתחו את המכסה וערבבו. ב-30 הדקות האחרונות פותחים את המכסה ואופים.
- מגישים עם אורז או פירה.
המלצות לנתחי בשר מתאימים:
אני השתמשתי בנתח מספר 5 (צלי כתף), ניתן להשתמש גם בנתח מספר 2 (צלעות בקר), או כל נתח שמתאים לבישול ארוך.
האימייל שלך לא יוצג באתר