הוראות הכנה
1. מניחים את עלי הגפן בקערה ויוצקים מים חמים. מניחים למשך 10 דקות. מסננים ומניחים בצד.
2. קוצצים דק פטרוזיליה, נענע, שמיר ובצל.
3. שוטפים היטב את האורז (עד שהמים שקופים).
4. בקערה גדולה מניחים את הבשר, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, הבצל, האורז, שמן הזית, המים, המלח, הפלפל ומערבבים היטב.
5. מניחים כל עלה גפן על משטח עבודה (הצד המבריק של העלה כלפי מטה). מניחים כ-1-2 כפות מלית באמצע העלה ומקפלים את שני צידי העלה לכיוון המרכז, מגלגלים מלמטה מהחלק הרחב כלפי מעלה.
6. מניחים שכבה של עלי גפן מגולגלים בסיר, מקפידים להניח אותם קרוב אחד לשני. מניחים מעל 4-5 פרוסות לימון. מכסים בצלחת כבדה. יוצקים מים עד לכיסוי מלא. מבשלים על אש גבוהה מביאים את המים לרתיחה עדינה. כשהמים רותחים מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי. בודקים אם מוכן. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
7. אפשר לאכול אותם חמים או קרים.
האימייל שלך לא יוצג באתר