פלפלים ממולאים צמחוניים

פלפלים ממולאים צמחוניים

22/8/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים. פלפלים צמחוניים במילוי קינואה ושעועית שחורה. מתכון בריא, עתיר בחלבונים, קל להכנה וטעים להפליא! בקלות אפשר להפוך את המתכון לטבעוני.
רמת קושי
בינוני
מנות
5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 2-3 כפות שמן זית
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 3-4 שיני שום, קצוצות
    • 1/2 כוס (85גרם) קינואה, שטופה ומסוננת
    • 1 פחית (400 גרם) שעועית שחורה, שטופה ומסוננת
    • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית פפריקה
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית אורגנו
    • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
    • 8-10 פלפלים, בינוניים
    • רוטב עגבניות
    • גבינה לבחירתכם
הוראות הכנה
  1. מבשלים את הקינואה: שוטפים את הקינואה מתחת למים קרירים, עד שהמים יוצאים שקופים. שמים קינואה שטופה בסיר בינוני. מוסיפים 1 כוס (240 מ"ל) מים, 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות עד שהקינואה תפוחה. מסירים מהאש ומניחים לעמוד מכוסה במשך 5 דקות. מניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל200 מעלות.
  3. במחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 5-6 דקות. מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך 2 דקות.
  4. מוסיפים קינואה מבושלת, שעועית שחורה, עגבניות מרוסקות, תיבול, פטרוזיליה קצוצה, ומבשלים במשך 5 דקות.
  5. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומוציאים את הזרעים. ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי.
  6. מורחים כמה כפות רוטב עגבניות בתחתית תבנית אפייה מרובעת בגודל 22X33 ס"מ או תבנית אפייה עגולה בגודל 30 ס"מ. יוצקים 1/2 כוס מים. מסדרים בתבנית האפייה את הפלפלים הממולאים.
  7. מפזרים מעט גבינה מגורדת מעל.
  8. משמנים חתיכת נייר כסף בשמן ומכסים את הפלפל בצד משומן כלפי מטה.
  9. אופים מכוסה במשך 35-40 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהפלפלים רכים והגבינה נמסה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות