פסטה ברוטב אלפרדו | המתכון המקורי (ללא שמנת)
3/6/2024
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לפסטה פטוצ'יני ברוטב אלפרדו – כולנו מכירים את המנה המפורסמת מהמטבח האיטלקי שכבשה את העולם. למעשה המנה הזאת היא מהמפורסמות באיטליה ולא נחשבת למאוד נפוצה בקרב האיטלקים. היא בעיקר נפוצה בארה"ב ששם שינו את מנת הפסטה לגמרי והוסיפו לא כמויות נדיבות של שמנת. המתכון המקורי אינו כולל שמנת כלל והמנה מורכבת מ3 מרכיבים עיקריים: פסטה, חמאה וגבינת פרזמן.
מצרכים
- 200 גרם פסטה פטוצ'יני
- 60 גרם חמאה, רכה
- 100 גרם פרמג'אנו רג'יאנו (פרמזן)
- מי פסטה
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה
- ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה.
- בינתיים: חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים לקערה גדולה. מגרדים את הגבינה ומניחים בצד.
- כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים לאל-דנטה לפי הוראות היצרן.
- בתום הבישול שומרים בצד1 כוס ממי פסטה.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה עם החמאה, מוסיפים 1/3 מהגבינה המגורדת ומערבבים עד להמסה ואיחוד. מוסיפים עוד 1/3 + כמה כפות ממי בישול הפסטה ומערבבים. מוסיפים את הגבינה שנותרה ומערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק. אם צריך מוסיפים עוד מי פסטה.
- מגישים מיד. אם רוצים מוסיפים פלפל שחור גרוס טרי.
- תהנו!
האימייל שלך לא יוצג באתר