28/7/2022
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לפסטה ברוטב לימון – מנה קלילה, מלאת טעמים וקלה להכנה. פסטה ברוטב חמאת לימון עם גרדית לימון ושמנת. מתכון שמתאים לארוחת צהריים, ארוחת ערב או לכל שעה אחרת ביום.
מצרכים
- 1-2 שיני שום
- 1 לימון
- 3 כפות חמאה (45 גרם)
- 1 כף שמן זית
- 2/3 כוסות שמנת מתוקה (160 מ"ל)
- מלח לפי הטעם
- 280 גרם פסטה לבחירתכם
- 1/4 כוס פרמזן (22 גרם)
- פטרוזיליה להגשה
הוראות הכנה
- ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. בזמן שמחכים שהמים ירתחו, מתחילים להכין את הרוטב.
- כותשים את השום, מגרדים את גרידת הלימון וסוחטים את מיץ הלימון ומניחים בצד.
- במחבת מחממים 1 כף שמן זית. מוסיפים את שום הכתוש ומטגנים על אש נמוכה במשך 2 דקות, מוסיפים חמאה, גרידת לימון ומחממים עד להמסה. מוסיפים מיץ לימון, שמנת, מלח ומביאים לרתיחה.
- בינתיים מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים כוס אחת ממי בישול הפסטה.
- מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב. מוסיפים מעט ממי הפסטה, הפרמזן ומבשלים במשך 1-2 דקות ומערבבים עד לאיחוד.
- מגישים מיד.
האימייל שלך לא יוצג באתר