פסטה ברוטב לימון

פסטה ברוטב לימון

28/7/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפסטה ברוטב לימון – מנה קלילה, מלאת טעמים וקלה להכנה. פסטה ברוטב חמאת לימון עם גרדית לימון ושמנת. מתכון שמתאים לארוחת צהריים, ארוחת ערב או לכל שעה אחרת ביום.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים
    • 1-2 שיני שום
    • 1 לימון
    • 3 כפות חמאה (45 גרם)
    • 1 כף שמן זית
    • 2/3 כוסות שמנת מתוקה (160 מ"ל)
    • מלח לפי הטעם
    • 280 גרם פסטה לבחירתכם
    • 1/4 כוס פרמזן  (22 גרם)
    • פטרוזיליה להגשה
הוראות הכנה
  1. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. בזמן שמחכים שהמים ירתחו, מתחילים להכין את הרוטב.
  2. כותשים את השום, מגרדים את גרידת הלימון וסוחטים את מיץ הלימון ומניחים בצד.
  3. במחבת מחממים 1 כף שמן זית. מוסיפים את שום הכתוש ומטגנים על אש נמוכה במשך 2 דקות, מוסיפים חמאה, גרידת לימון ומחממים עד להמסה. מוסיפים מיץ לימון, שמנת, מלח ומביאים לרתיחה.
  4. בינתיים מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים כוס אחת ממי בישול הפסטה.
  5. מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב. מוסיפים מעט ממי הפסטה, הפרמזן ומבשלים במשך 1-2 דקות ומערבבים עד לאיחוד.
  6. מגישים מיד.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות