לבצק:
לתערובת הבשר:
לציפוי:
1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מלח, מים ושמן. לשים את הבצק 7-8 דקות.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
3. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים בחום בינוני בצל קצוץ במשך 2-3 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים 1-2 דקות נוספות. מוסיפים בקר טחון, מלח, פלפל, טימין, כמון וצנוברים. מבשלים 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד. מורידים מהאש ונותנים להתקרר.
4. מחלקים את הבצק ל-16-20 חתיכות שוות ומעצבים כל חתיכה לכדור. מגלגלים את הכדורים לעיגול בקוטר 7-9 ס"מ. מניחים 1 כף מהמלית במרכז, סוגרים היטב את הבצק ומעצבים כדור. מניחים את כל הכדורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ונותנים לנוח 20 דקות .
מחממים תנור ל180 מעלות.
6. מברישים את הלחמניות ביצה טרופה עם מים, מפזרים שומשום. אופים 20-22 דקות.
הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות
האימייל שלך לא יוצג באתר