הוראות הכנה
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מורידים את ליבת הכרוב וחולטים את הכרוב במים הרותחים עד לריכוך, כ -10 דקות. מפרידים את העלים ומניחים בצד.
2. הכנת הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים במשך דקה. מוסיפים את רוטב העגבניות, מלח, פלפל שחור, אורגנו, חומץ וסוכר. מערבבים ומבשלים במשך 5-10 דקות. מורידים מהאש.
3. הכנת המילוי: בקערה גדולה מניחים בשר טחון, אורז, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, פפריקה, אורגנו, כמון ו-1/2 כוס מרוטב העגבניות שהכנו מקודם. מערבבים עד לאיחוד.
4. מניחים עלה כרוב על משטח ישר, בעזרת סכין קטנה חותכים חריץ בצורת V כדי להסיר את החלק העבה של צלע הכרוב. מניחים כ 2-3 כפות מהמילוי בקצה אחד של כל עלה, ואז מגלגלים, מקפלים את הצדדים תוך כדי הגלגול.
5. מחממים תנור ל180 מעלות.
6. מניחים את הכרוב הממולא בתבנית בגודל (22 על 24 ס"מ) כאשר הפתח בתחתית. יוצקים את הרוטב והמים/ציר מעל הממולאים, מכסים את התבנית במכסה או בנייר כסף. אופים במשך 45-50 דקות, מסירים את המכסה/ הכיסוי ואופים במשך 15 דקות נוספות.
7. מגישים!
האימייל שלך לא יוצג באתר