11/11/2021
5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
מתכון לחזה עוף אפוי ברוטב דבש וסויה. מתכון בריא, טעים שניתן להכין בקלות ובמהירות. מתאים לארוחת צהריים וארוחת ערב.
מצרכים
- 4 חתיכות חזה עוף
- 90 גרם דבש
- 1/3 כוס (80 מ"ל רוטב סויה)
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כף שמן שומשום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 3 שיני שום, מגורדים/כתוש
- זרעי שומשום
הוראות הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים דבש, רוטב סויה, מיץ לימון, ושמן שומשום. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ותבלינים. מערבבים עד לאיחוד.
2. מניחים את החזה עוף בקערה, כך שיכוסו במלואם. סוגרים עם ניילון נצמד ושמים במקרר ללפחות שעה אחת.
3. מחממים תנור ל190 מעלות.
4. מניחים את החזה עוף בכלי שמתאים לאפיה. מוזגים 1-2 כפות מהמרינדה מעל כל חתיכה של חזה עוף. מפזרים מעט שומשום מעל.
5. אופים במשך 40-45 דקות או עד שהעוף אפוי באופן מלא. אם יש לכם מדחום ניתן לבדוק את הטמפרטורה הפנימית שצריכה להגיע ל77-83 מלעות. משקים את העוף כל 15 דקות בעוד כמה כפות של המרינדה.
האימייל שלך לא יוצג באתר