מקלובה עוף | מתכון למקלובה מושלמת
5/9/2023
4.5 כוכבים
(15 הצבעות)
...
מתכון למקלובה עוף שלא רק נראית מהמם, אלא גם טעימה בטירוף. מתכון מושלם לחגים, לאירוח, לשבתות או אם סתם בא לכם להרשים את האורחים שלכם.
מצרכים
עבור העוף:
- 2 כפות שמן
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 2 כפיות פפריקה
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1 כפית כמון
- 500 גרם ירכיים/רגלי עוף/פרגית -עם עור או בלי/עם עצם או בלי
- 2 עלי דפנה
- 4 כוסות (1 ליטר) מים - או יותר, בדקו כמה מים צריך לאורז
- 5 תרמילי הל
- 1/2 כף כורכום
- 1 מקל קינמון
עבור הירקות:
- 2 חצילים, פרוסים לאורך
- 2 תפוחי אדמה, פרוסים
- 2 כוסות (330 גרם) אורז בסמטי, שטוף
- ציר עוף (מהבישול)
להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
- שקדים קלויים
הוראות הכנה
- מכינים את העוף למקלובה: בקערה מערבבים שמן ותבלינים. מוסיפים עוף ומערבבים היטב.
- בסיר מחממים את השמן, מוסיפים בצל קצוץ ומבשלים עד לשקיפות. מוסיפים את העוף ומבשלים 2-3 דקות מכל צד. הערה: באופן מסורתי מקלובה עשויה מחלקי עוף שלמים עם עצמות. אני מעדיף עוף ללא עצמות וללא עור וחתוך לקוביות בינוניות. אם אתם מעדיפים את הדרך המסורתית, השתמשו בחלקי עוף עם עצמות.
- מוסיפים עלי דפנה, מים, כורכום, מקל קינמון, תרמילי הל ומבשלים 15 דקות. הערה: אם אתם משתמשים בעוף עם עצם, מבשלים 20-25 דקות.
- בינתיים מכינים את הירקות: מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק ואז מטגנים את החצילים. מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן.
- מרכיבים את המקלובה: מברישים מעט שמן בתחתית סיר גדול ורחב, מרפדים את הסיר בנייר אפיה (אופציונלי). מסדרים פרוסות חצילים ותפוחי אדמה כפי שמוצג בסרטון. מפזרים חצי מהאורז. לאחר מכן מניחים את העוף, ואז מפזרים את שאר האורז בצורה אחידה.
- יוצקים את הציר. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 20-25 דקות.
- לאחר הבישול, מכבים את האש ומניחים להתקרר מעט. לאחר מכן, הניחו צלחת הגשה גדולה מאוד או מגש על גבי הסיר, הופכים בזהירות את הסיר על הכלי בתנועה חלקה אחת. מקישים בעזת כף על מנת לוודא שהכל מופרד מהסיר ומרימים את הסיר.
- מפזרים פטרוזיליה ושקדים על המקלובה.
האימייל שלך לא יוצג באתר