עוגת חצילים ובשר

עוגת חצילים ובשר

21/11/2021
3.5 כוכבים (18 הצבעות)
...
עוגת חצילים ובשר - פרוסות חצילים מטוגנות ממולאות מתערובת בשר טחון עם צנוברים. מתכון מיוחד ויפה שניתן להגיש בשבתות, חגים או סתם לארוחת ערב. אם אתם מחפשים מתכון עם בשר לפסח או ראש השנה, זה יכול להיות רעיון מעולה
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • 3 חצילים גדולים
    • 900 גרם בשר טחון
    • 3 בצלים בגודל בינוני
    • 3-4 שיני שום, קצוץ דק
    • 1/4 צרור פטרוזיליה
    • 240 גרם רוטב עגבניות
    • 35 גרם צנוברים קלויים
    • 3 ביצים
    • מלח
    • פלפל שחור
    • 1/4 כפית כמון או יותר
    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס

הוראות הכנה

1. חותכים את קצוות החצילים, חותכים את החצילים לאורך בעובי כחצי ס"מ. מפזרים על החצילים הפרוסים מלח ומניחים בצד למשך כחצי שעה.
 
2. בנתיים: קוצצים דק את הבצלים והפטרוזיליה.
 
3. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים 4-5 דקות על להבה בינונית, מוסיפים שום קצוץ, מטגנים 3-4 דקות נוספות עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מבשלים ומפוררים בעזרת כף עץ. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מבשלים 5-6 דקות, עד שהבשר משחים ומבושל במלואו. 
 
4. מוסיפים רוטב עגבניות, מבשלים תוך כדי ערבוב, עד להסמכה. מוסיפים צנוברים ופטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש. מניחים את הבשר בצד.
 
5. שוטפים היטב את פרוסות החצילים מהמלח. מייבשים היטב בעזרת מגבת נקיה. טורפים שתי ביצים עם מעט מלח ופלפל. טובלים את פרוסות החצילים בביצים הטרופות.
 
6. מטגנים במשך כ2-3 דקות מכל צד, עד שהחיצלים זהובים ורכים. מעבירים למגבת נייר.
 
7. מחממים תנור ל200 מעלות.
 
8. מרכיבים את המנה בשתי תבניות חד פעמיות: מסדרים את החצילים לרוחב התבנית כמו שניתן לראות בסרטון. ממלאים כל תבנית בחצי מתערובת הבשר וסוגרים מלמעלה עם החציליפ. מברישים במעט ביצה טרופה.
 
9. אופים במשך כ20 דקות עד להזהבה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות