הוראות הכנה
1. חותכים את קצוות החצילים, חותכים את החצילים לאורך בעובי כחצי ס"מ. מפזרים על החצילים הפרוסים מלח ומניחים בצד למשך כחצי שעה.
2. בנתיים: קוצצים דק את הבצלים והפטרוזיליה.
3. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים 4-5 דקות על להבה בינונית, מוסיפים שום קצוץ, מטגנים 3-4 דקות נוספות עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מבשלים ומפוררים בעזרת כף עץ. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מבשלים 5-6 דקות, עד שהבשר משחים ומבושל במלואו.
4. מוסיפים רוטב עגבניות, מבשלים תוך כדי ערבוב, עד להסמכה. מוסיפים צנוברים ופטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש. מניחים את הבשר בצד.
5. שוטפים היטב את פרוסות החצילים מהמלח. מייבשים היטב בעזרת מגבת נקיה. טורפים שתי ביצים עם מעט מלח ופלפל. טובלים את פרוסות החצילים בביצים הטרופות.
6. מטגנים במשך כ2-3 דקות מכל צד, עד שהחיצלים זהובים ורכים. מעבירים למגבת נייר.
7. מחממים תנור ל200 מעלות.
8. מרכיבים את המנה בשתי תבניות חד פעמיות: מסדרים את החצילים לרוחב התבנית כמו שניתן לראות בסרטון. ממלאים כל תבנית בחצי מתערובת הבשר וסוגרים מלמעלה עם החציליפ. מברישים במעט ביצה טרופה.
9. אופים במשך כ20 דקות עד להזהבה.
האימייל שלך לא יוצג באתר