5/9/2023
4.5 כוכבים
(10 הצבעות)
...
תאנים ממולאות בבשר – מנה חגיגית, מרשימה וטעימה במיוחד לראש השנה או לכל אירוע אחר. תאנים עסיסיות ממולאות בתערובת בשר עשירה בטעמים וכל זה ברוטב מתקתק ומיוחד.
מצרכים
למילוי:
- 300 גרם בשר בקר/טלה טחון
- 2 בצלים, קצוצים
- 1/2 כף בהרט
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1/2 כף בהרט
- 1 כפית סומאק
- 2-3 כפות שמן זית
- עלי זעתר/טימין
- 2-3 כפות ממלית התאנים
לרוטב:
- 3-4 כפות ממלית התאנים
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 כפות סילאן
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- זעתר/טימין
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180. מכינים תבנית עגולה גדולה ומניחים בצד.
- מכינים את המילוי: במחבת בגודל בינוני מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה תוך פירוק למשך כ-5 דקות. מוסיפים את התבלינים, השקדים, זעתר ומערבבים. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.
- מכינים את התאנים: חותכים את החלק העליון של התאנים, ואז בעזרת כף, מוציאים את מילוי התאנים. מניחים את כל תוכן בקערה למועד מאוחר יותר.
- לוקחים כ-2-3 כפות מתוכן התאנים, מוסיפים אל תערובת הבשר ומערבבים. ממלאים כל תאנה בתערובת הבשר.
- מסדרים את התאנים בתבנית האפייה וסוגרים את "מכסה" התאנה.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מוסיפים את 3-4 כפות מתוכן התאנים ומערבבים עד לאיחוד.
- יוצקים על התאנים.
- מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים 30 דקות. לאחר 30 דקות מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות.
- מגישים!
האימייל שלך לא יוצג באתר