9/4/2023
4 כוכבים
(6 הצבעות)
...
קציצות ברביקיו בסגנון קוריאני שאתם חייבים לנסות! קציצות בקר ברוטב חמוץ, חריף ומתוק, מוגשות עם אורז לבן. ארוחת ערב מנחמת, טעימה ועשירה בטעמים.
מצרכים
לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כף משחת גוצ'וג'אנג (משחת צ'ילי קוריאנית)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס בצל ירוק, פרוס דק
- ספריי שמן
לרוטב:
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
- 2 כפות משחת גוצ'וג'אנג (משחת צ'ילי קוריאנית)
- 1 כף שום כתוש
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 1/3 כוס (80 מ"ל) רוטב סויה (דל נתרן)
- 1 כפית שמן שומשום
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
- 2 כפיות קורנפלור + 1 כף מים
לקישוט:
הוראות הכנה
- מכינים את הקציצות: מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה בשר בקר טחון, מלח, פלפל, משחת גוצ'וג'אנג, ביצה ופירורי לחם.
- יוצרים כדורים ומניחים את הכדורים בתבנית אפייה. אופים במשך 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת 1 כף שמן. מוסיפים ג'ינג'ר מגורד ושום כתוש, מטגנים במשך 1-2 דקות. מוסיפים סוכר חום, משחת גוצ'וג'אנג, רוטב סויה, שמן שומשום, מים ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית במשך 4-5 דקות.
- בינתיים בקערה קטנה מערבבים קורנפלור ומים. יוצקים את התערובת לרוטב, מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמסמיך מעט.
- מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים במשך 3-4 דקות. מכסים את הקציצות ברוטב.
- מכבים את האש, מפזרים מעט שומשום ובצל ירוק קצוץ.
- מגישים עם אורז.
האימייל שלך לא יוצג באתר