24/11/2022
3.5 כוכבים
(9 הצבעות)
...
מתכון לטאקו בשר בסגנון מקסיקני אמיתי – טאקוס זהו מאכל מקסיקני שנפוץ במיוחד בארה"ב וגם בעוד מקומות רבים בעולם. לצערי הטאקוס עדיין לא מאוד נפוצים בארץ ואין הרבה דוכני אוכל שמגישים אותם. בעזרת המתכון הזה לטאקו בשר טחון תוכלו להכין את הטאקוס המושלמים ממש כמו במקסיקו. ארוחה מושלמת לאירוח, לארוחת צהריים מהירה ומנה מושלמת לילדים בררניים.
מצרכים
לתערובת הבשר:
- 2 כפות שמן
- 450 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל, קצוץ
- 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית שבבי צ'ילי אדום (אופציונלי)
להגשה:
- 12 טורטיות תירס
- גבינת צ'דר (אופציונלי)
- 1 אבוקדו, חתוך לקוביות
- 4-5 עלי חסה, פרוסים דק
- כוסברה
- 1/2 בצל סגול, קצוץ
הוראות הכנה
- הכנת תערובת הבשר: במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות. מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך דקה. מוסיפים פלפל חתוך לקוביות ומבשלים במשך 4-5 דקות.
- מוסיפים בשר בקר טחון, מטגנים תוך כדי פירוק עד שהבשר כבר לא ורוד, כ-6-7 דקות. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אורגנו, כמון ושבבי צ'ילי אדום. מערבבים היטב. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית.
- הכנת התוספות: פורסים דק את החסה, בקערה קטנה מועכים את האבוקדו עם כפית מיץ לימון וקורט מלח, קוצצים בצל סגול ומכינים את גבינת הצ'דר.
- הרכבה: מחממים את הטאקוס.טורטיות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ5 דקות. ממלאים כל טאקו ב-2-3 כפות תערובת בשר, מעליהן אבוקדו, בצל סגול, חסה וגבינה.
- מגישים מיד.
הערות:
- את הטאקוס ניתן להכין עם עלי טורטיה מקמח תירס רגילים או מ taco shells קשיחים שניתן לקנות בחנויות טבע.
- אם אתם לא מוצאים טאקו קשיחים בחנויות ניתן להכין לבד בבית: מחממים תנור ל180 מעלות. מקפלים טורטיות תירס בין 2 פסים של תבניות אפיה גריל (זאת עם הפסים שיש לכולנו) כך שתיווצר צורה של עלי טאקו. אופים במשך 5-6 דקות.
- הגבינה היא אופציונלית כמובן.
שלום וברכה אני מאוד נהנית מהאתר שלך ומתוצרים רק שאלה לגבי המתכון הנ"ל של הטוקו- הגיוני ששמת גבינה על בשר? או שהאתר לא כשר?
הגבחבל שאין מענה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר