הוראות הכנה
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה ומניחים בצד. בעקרה גדולה נפרדת מערבבים מים חמים, מלח, וודקה ושמן. מוסיפים את הנוזלים אל הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. אם הצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח, אם יבש מדי, מוסיפים עוד מים. מעבירים לשטח נקי ולישם מספר דקות, עד לקבלת בצק רך וחלק. מניחים את הבצק בקערה, מכסים נותנים לנוח כ30 דקות.
2. בנתיים מכינים את המילוי: מניחים את הבשר בקערה גדולה. קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה ומוסיפים לבשר. מוסיפים מלח, פלפל, מים ומערבבים היטב, עד לאיחוד של הכל. מניחים בצד.
3. מחלקים את הבצק ל12 חלקים שווים. יוצרים מכל חתיכה כדור ומרדדים כל כדור לעיגול דק. בזמן שעובדים עם כדור אחד, מכסים את השאר.
4. ממלאים חצי מהעיגול ב2-3 כפות מתערובת הבשר. מקפלים את החצי הריק מעל החצי הממלוא. לוחצים בקצוות ומהדקים היטב. עוברים עם מזלג ולוחצים בקצוות הצ'בורק ואחר כך חותכים מעט את הקצוות על מנת לתת מראה אסתטי יותר.
5. מחממים שמן במחבמת גדולה. כאשר השמן חם מטגנים את הצ'בורקי. מטגנים כ2-3 מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג. מגישים חם.
הערות:
• הוודקה אופציונלית אבל ממולץ להוסיף כדי לתת מרקם קריספי יותר לבצק.
• חשוב לא למלא יותר מדי בשר בכל צ'בורק, אחרת הבשר עושי לא להתבשל.
• המתכון הזה נותן 12 צ'בורקי גדולים או 15-16 בינוניים. אם מתאים לכם צ'בורקי בגודל בינוני, תחלקו את הבצק בהתאם לכמות הרצויה.
האימייל שלך לא יוצג באתר