הוראות הכנה
1. קוצצים דק בצל, פטרוזילה, כוסברה ושום.
2. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים על אש נמוכה את הבצל והשום עד להזהבה קלה, כ5 דקות. מוסיפים בשר טחון ומבשלים, תוך כדי ערבוב עד להשחמה של הבשר. מוסיפים את התבלינים והצנוברים ומערבבים היטב. מוסיפים רסק עגבניות מערבבים עד לאיחוד. מבשלים 3-4 דקות נוספות, מכבים את האש, מוסיפים את העשב הקצוץ, מערבבים ומניחים בצד להתקרר.
3. מחממים תנור ל180 מעלות.
4. מניחים דף פילו אחד על משטח עבודה נקי, בזמן העבודה מכסים את יתר דפי הפילו במגבת לחה. מורחים את דף הפילו בשמן זית ומניחים מעליו דף נוסף. בקצה דף הפילו מניחים את תערובת הבשר ומגלגלים לאורך. תוך כדי הגלגול מורחים מעט שמן זית. מקפלים בעדינות את הבורקס לצורת שבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 35-40 דקות או עד שמזהיה ונהיה פריך.
אהבתי את הסירטון. אשמח לדעת עם איזו חברה של בצק פילו את משתמשת? (רובם נקרעים ) תודה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר