הוראות הכנה
1. מוזגים 1/4 כוס מים חמימים לקערה קטנה מוסיפים שמרים וכף סוכר מערבבים ומשאירים בצד לכ5-10 דקות.
2. מנתיים קוצצים את הפטרוזילה וכותשים את שיני השום.
3. אל קערת המיקסר מוזגים את תערובת השמרים, מוסיפים חלב, ביצה, חמאה מומסת ומים. מערבבים. מוסיפים קמח, פרמזן מגורד, יתרת הסוכר, טימין, מלח, 2/3 מהפטרוזיליה הקצוצה ושום כתוש (או אבקת שום). לשים את הבצק כ5-6 דקות במיקסר ועוד כ2 שתי דקות ביד. מוסיפים עוד קמח אם יש צורך.
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות,מכסים, ונותנים לתפוח כ20 דקות.
5. בנתיים מכינים את חמאת השום: בסיר קטן על אש נמוכה, ממיסים חמאה יחד עם שום כתוש, 1/3 מהפטרוזילה הקצוצה ואורגנו. מהרגע שהחמאה נמסה מבשלים עוד כ-3 דקות. בזהירות רבה, לא לשרוף את השום.
6. מחלקים את הבצק ל12 כדורים שווים. מניחים את הכדורים בתבנית אפיה עם מרווח ביניהם. מורחים את הבצק בחצי מתערובת החמאה. מכסים בניילון, מפזרים מעט פרמזן מלמעלה (אופציונלי) ונונתים לתפוח כ30 דקות.
7. מחממים תנור ל190 מעלות.
8. אופים את הלחמניות כ20 דקות או עד שמזהיבות ואפויות מבפנים. מוציאים מהתנור ומיד מורחים ביתר תערובת החמאה. מומלץ לאכול חם!
רציתי לדעת, אם רוצים שמרים טריים עדיין צריך לשים חצי כוס מים?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר