הוראות הכנה
1. בקערה גדולה או בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר, שמרים, מלח ומערבלים. מוסיפים חלב, דבש, ביצה, תמצית וניל, שמן וגרידת תפוז/לימון. מערבלים עד שנוצר בצק. לשים במשך 7-8 דקות, עד שהבצק חלק, רך ואלסטי.
2. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה.
3. מחלקים את הבצק ל12 חלקים (כ80 גרם), מעצבים כל חלק לכדור. מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים מרווח ביניהם להתפחה. מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה.
4. מחממים תנור ל180 מעלות.
5. בקערה קטנה טורפים 1 ביצה עם כף חלב. מברישים כל לחמנייה בבלילה.
6. אופים את הלחמניות במשך 15 דקות, עד להזהבה.
7. מניחים להתקרר לחלוטין.
8. הכנת הקרם: בקערה גדולה מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
9. חותכים כל לחמנייה בחלקה העליון, מבלי לחתוך את הבסיס. ממלאים כל לחמנייה בקרם ומורחים בעזרת ספטולה.
10.מפזרים מעל כל לחמנייה אבקת סוכר ומגישים.
האימייל שלך לא יוצג באתר