1. בקערה קטנה מערבבים שמרים, סוכר ו 1/3 כוס מים חמימים. נותנים לעמוד במשך 5-10 דקות.
2. בקערת גדולה מערבבים קמח עם מלח. מוסיפים שמן זית, תערובת שמרים ומים. מערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק כ-6-7 דקות. עד שהבצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח, אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים.
3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד להכפלת הנפח. בערך שעה אחת.
4. הופכים את הבצק למשטח מקומח קלות, דוחפים את האוויר בעדינות החוצה ומחלקים ל -10 חתיכות שוות, בערך כ85 גרם כל חתיכה. מכל חתיכה יוצרים כדור חלק, מכסים ונותנים לתפוח כ30 דקות.
5. מחממים תנור ל230 מעלות עם תבנית האפייה בפנים.
6. בעזרת מערוך, מגלגלים כל כדור לעיגול בוקטר כ -15 ס"מ. מניחים בצד על משטח מקומח קלות. מכסים במגבת ונותנים לפיתות לנוח כ-10-15 דקות.
7. מכיניסים את הפיתות עם הצד ההפוך מזה שתפח לתנור ושמים על התבנית החמה. אופים את הפיתות במשך 4-5 דקות. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת. שומרים בשקית סגורה.
הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות
תודה רבה! יצא טעים מאוד :)
הגבהאם אפשר לעצור אחרי ההתפחה הראשונה ולשים במקרר ללילה?
הגבהכנתי את הפיתות לפי המתכון. לשתי את הבצק במכונת אפיית לחם. אח״כ הוצאתי את הבצק, כיביתי את המכונה. החזרתי את הבצק למכונה להטפחה המכונה לא עובדת יותר). את השאר הכנתי בדיוק לפי ההוראות. יצאו לי פיתות טובות כמו שקונים ממאפיה. מעולה!!! תודה עבור המתכון.
הגבתודה על המתכון. הכנתי ויצא טעים מאוד. חלק מהפיתות התנפחו יפה בתנור וחלק לא. מה פספסתי?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר