קרקר גרעינים | ללא גלוטן, דל פחמימות וטבעוני
23/1/2022
3 כוכבים
(4 הצבעות)
...
לוקח רק 5 דקות עבודה. הקרקר הזה מכיל גרעינים רבים בריאים ומזינים, ללא גלוטן (ללא קמח), דל פחמימות ומתאים לקיטו! הם מושלמים כחטיף בריא, או כחטיף עם כוס קפה או תה.
מצרכים
- 1 כוס זרעי פשתן (150 גרם)
- 1/3 כוס גרעיני דלעת (40 גרם)
- 1/3 כוס שומשום (48 גרם)
- 1/3 כוס גרעיני חמניות (45 גרם)
- 1/3 כוס זרעי צ'יה (53 גרם)
- 3/4 כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית טימין/אורגנו
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת פטרוזיליה
- 1/3 1 כוסות מים (300 מ"ל)
הוראות הכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את כל הזרעים עם התיבול. מוסיפים מים, מערבבים, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות או למשך הלילה.
2. התערובת תתעבה ותהפוך לדביקה/ג'לי, זה בצק הקרקר.
3. מחממים תנור ל120 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או על גבי משטח סיליקון.
4. מורחים את התערובת מעל המגש, ואז בעזרת סכין מסמנים מלבנים בגודל אחיד.
5. אופים את הקרקרים עד שהם שחומים ויציבים, כשעה וחצי.
6. מניחים להתקרר ומפרקים למלבנים.
הערות:
• ניתן להוסיף איזה תבלינים שרוצים וכמה שרוצים. עניין של טעם והעדפה בלבד.
שלום אם אני רוצה לוותר על הפשתן והצ'יה אפשר לשים משהו אחר במקום? למשל שיבולת שועל? אני חוששת שלא יאהבו את הטעם אם אני ישים רק את שאר המצרכים ללא פשתן וצ'יה גם יצא טוב? תודה רבה על האתר והמתכונים המעולים
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר