4/2/2022
2 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון ללחם קופים עם רוטב קרמל משגע. בצק שמרים רך ואוורירי, מצופה בתערובת קינמון וכל זה מצופה ברוטב קרמל ביתי. קינוח אמריקאי דביק, מתוק וטעים שאפשר לחלוק בכיף עם משפחה וחברים.
מצרכים
להכנת הלחם:
- ½4 כוסות (625 גרם) קמח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 2 כפיות (6 גרם) שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) חלב
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (70 גרם) חמאה מומסת
לציפוי:
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 1 כף קינמון
לרוטב הקרמל:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 70 גרם חמאה, קרה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
הוראות הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר, שמרים ומלח. מערבבים.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים חלב, ביצים וחמאה מומסת. בעזרת וו לישה, לשים במהירות בינונית עד שנוצר בצק רך וחלק, כ- 4-5 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
- הכנת הציפוי: מערבבים בקערה סוכר וקינמון. מניחים בצד.
- הכנת רוטב הקרמל: בסיר מערבבים סוכר ומים, מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לנוזל חום בצבע ענברי (לא מערבבים). היזהרו לא לשרוף. לאחר שהסוכר נמס לחלוטין והגיע לצבע ענברי עמוק, מכבים את האש. יוצקים מיד שמנת מתוקה (בזהירות, כי הקרמל יבעבע) מערבבים עד שכל השמנת נטמעת ומתקבל רוטב חלק. מוסיפים חמאה, מערבבים עד להמסה.
- מעצבים את הבצק: משחררים את האוויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח קלות ומחלקים את הבצק לחתיכות קטנות. מגלגלים כל חלק לכדור. מגלגלים כל כדור בתערובת קינמון וסוכר.
- משמנים תבנית קוגלהוף גדולה ויוצקים 2-3 כפות מרוטב הקרמל לתחתית התבנית. מסדרים 1/3 מהכדורים על גבי רוטב הקרמל, יוצקים 2-3 כפות נוספות מהקרמל, מסדרים 1/3 נוסף מכדורי הבצק, יוצקים 2-3 כפות מרוטב הקרמל, מסדרים את ה1/3 האחרון ויוצקים 2-3 כפות נוספות.
- מכסים ומתפיחים במשך 20 דקות, או עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- יוצקים מעל הלחם חצי מרוטב הקרמל ואופים במשך 30 דקות, עד להזהבה מלמעלה.
- מצננים במשך 5 דקות, ואז הופכים על צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מזלפים על העוגה כמה רוטב קרמל שרוצים.
האימייל שלך לא יוצג באתר