הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. מכינים את הקרמל: בסיר קטן, מבשלים את הסוכר ואת המים על גבי להבה בינונית, עד שנהפך קרמל זהוב-כהה. מיד יוצקים את הקרמל אל 4 כוסות הגשה ומניחים בצד.
3. מכינים את הקרם: בסיר קטן מאחדים חלב וסוכר. מחממים את החלב עד שהסוכר נמס לחלוטין. לא להביא לרתיחה!
4. בקערה חסינת חום טורפים את הביצים עם תמצית וניל. בהדרגה ותוך כדי ערבוב יוצקים פנימה את החלב החם. מסננים על מנת לוודא שאין גושי ביצים.
5. יוצקים את הקרם אל כלי ההגשה (מעל שכבר הקרמל). יוצרים אמבטיית מים: מניחים את כלי ההגשה בתוך כלי עמוק וגדול ומעבירים לתנור. אל התבנית הגדולה יוצקים מים רותחים עד לחצי גובה של כלי ההגשה. חשוב לעשות את זה בזהרות כדי המים לא יפקעו בפלאן עצמו.
6. אופים במשך 40-45 דקות, או עד שהקרם מזהיב. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר, אחר כך מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.
7. לפני ההגשה עוברים אל קצוות כלי הגשה עם סכין, הופכים אל צלחת ומגישים קר!
הערות:
• במקום להכין את בפלאן ב4 כלי הגשה, ניתן להכין גם בתבנית אחת עגולה של כ18 ס"מ.
נראה מעולה! אשמח לדעת כמה זמן אפשר לחכות לפני הגשה? ומתי כדאי לחלץ את הפלאן מהכלי? אני רוצה להכין לכבוד שבת ולהגיש בתור קינוח אחרי אורחת שישי....
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר