הוראות הכנה
1. מכינים את הקאפקייקס: מחממים תנור ל180 מעלות, מכינים תבנית שקעים ובתוכם כוסות נייר.
2. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת קקאו, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים סוכר ומערבבים. מניחים בצד. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים.
3. מוסיפים את תערובת הקמח אל התערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. יוצקים את הבלילה אל כוסות הקאפקייקס. אופים במשך 18-20 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז הקאפקייק יוצא יבש. נותנים להתקרר באופן מלא.
4. מכינים את הקרמל: בסיר קטן מחממים את הסוכר על גבי להבה בינונית, מדי פעם מערבבים עם כף עץ עד שהסוכר נמס ומקבל צבע זהוב-ענברי. תחילה יוצצרו גושי סוכר, אך לבסוף הם ימסו. חשוב להשגיח כל הזמן על מנת לא לשרוף את הקרמל. ברגע שנוצר הקרמל מורידים מהאש, מיד מוסיפים שמנת מתוקקה ומערבבים. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שבחמאה נמסה. מחזירים את הסיר לגז ומבשלים במשך כ5 דקות, תוך כדי ערבוב.
5. שומרים 3-4 כפות מרוטב הקרמל לשלב מאוחר יותר ואת היתר מעבירים לקערה חסינת חום. מוסיפם לקערה את הבוטנים ומערבבים. מניחים בצד להתקררות מוחלטת.
6. מכינים קרם חמאת בוטנים: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, חמאת בוטנים וחמאה רכה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, תמצית וניל וטורפים עד לקבלת קרם חלק ואוורירי. מעבירים לשק זילוף.
7. הרכבה: כאשר הקאפקייקס התקררו קורצים חור במרכז כל קאפקייס. ממלאים בתערובת הקמל-בוטנים ומזלפים מלמעלה את קרם חמאת הבוטנים.
8. לקישוט מזלפים על גבי כל קאפקייק מעט מרוטב הקרמל שהשארנו או מעט שושקולד מומס ומפזרים בוטנים קצוצים. רצוי לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.
הערות:
• במקום קפה ניתן להשתמש במים, אם כי הקפה מעצים את טעם השוקולד.
• במקום ריוויון ניתן להשתמש בריוייון ביתי: מערבבים חצי כוס חלב עם חצי כף חומץ/מיץ לימון ומניחים בצד ל10 דקות לפני השימוש.
האימייל שלך לא יוצג באתר