עוגת גבינה קרמל מלוח

עוגת גבינה קרמל מלוח

6/6/2024
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
אם אתם אוהבים קרמל מלוח אז אתם חייבים לנסות את המתכון הזה לעוגת גבינה קרמל מלוח. עוגת גבינה אפויה קרמית ועשירה עם ציפוי של קרמל מלוח ובייגלה. כל הדברים הטובים בעוגה אחת!
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לקלתית:

    • 190 גרם פתי בר
    • 60 גרם בייגלה
    • 90 גרם חמאה, מומסת
    • 1-2 כפות חלב

    למילוי עוגת הגבינה:

    • 900 גרם גבינת שמנת או חצי כמות גבינת שמנת וחצי כמות גבינה לבנה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1-2 כפיות תמצית וניל
    • 4 ביצים, גדולות
    • 1 כוס (225 גרם) שמנת חמוצה
    • 1½ כפות קורנפלור
    • גרידת לימון מלימון אחד
    • קורט מלח

    לציפוי הקרמל:

    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 85 גרם חמאה, טמפרטורת החדר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה, טמפרטורת החדר
    • 1/2-1 כפית מלח

    לקישוט:

    • בייגלה מלוח
    • מלח גס
הוראות הכנה
  1. מכינים את הקלתית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון או בשקית זיפלוק מרסקים ביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. משטחים את התערובת בתחתית תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ. אופים 7-8 דקות. מניחים בצד בזמן הכנת המילוי.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה, ומקציפים לאיחוד לאחר כל הוספה. לא לערבל יתר על המידה. מוסיפים תמצית וניל, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, מלח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים קורנפלור וגרידת לימון, מערבבים עד להטמעה. אל לערבב יתר על המידה.
  5. אופים את עוגת הגבינה: מניחים את התבנית על פיסת נייר אלומיניום גדולה, ומקפלים כלפי מעלה לדפנות התבנית. יוצקים את המלית על הקלתית, מניחים את התבנית בתוך תבנית צלייה גדולה. ממלאים את תבנית הצלייה במים חמים מספיק כדי להגיע עד מחצית דפנות התבנית הקפיצית. אופים במשך 50-65 דקות או עד שהקצוות העוגה מתייצבות אך המרכז רוטט מעט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה שעה בתנור. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר למשך שעה אחת, ולאחר מכן מקררים לפחות 4 שעות או לילה.
  6. מכינים את ציפוי הקרמל המלוח: מניחים את הסוכר בסיר ומחממים אותו על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם בעזרת מרית או כף עץ. הסוכר יהפוך לגושים ובסופו של דבר יימס לנוזל חום זהוב סמיך תוך כדי ערבוב. לאחר שכל הסוכר נמס והזהיב, מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים מיד את החמאה. מערבבים במהירות עד שהחמאה נטמעת. לאחר מכן מוסיפים פנימה שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב במהירות כדי לשלב הכל יחד.
  7. מוסיפים מלח ומבשלים על אש בינונית כדקה. מניחים להתקרר.
  8. מקשטים את עוגת הגבינה: יוצקים על עוגת הגבינה ומורחים בצורה אחידה, מקשטים בבייגלה ומלח ים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות