לחם כרובית | לחם ללא גלוטן בריא וקל להכנה

לחם כרובית | לחם ללא גלוטן בריא וקל להכנה

28/11/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
בין אם אתם מחפשים מתכון ללחם ללא גלוטן או שאתם סתם חובבי כרובית, אתם המתכון הבא אתם הולכים לאהוב! מתכון ללחם כרובית בריא, טעים, דיאטתי ומאוד פשוט להכנה. ה"לחם" הזה הוא ללא קמח (ללא גלוטן) מכיל ברכיבים בריאים והוא מצריך רק כ10 דקות עבודה.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 300 גרם אורז כרובית
    • 6 ביצים
    • 120 גרם שקדים טחונים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1 כפית אורגנו
    • 1-2 כפות זרעי חמנית
    • 1-2 כפות זרעי פשתן
    • 1-2 כפות זרעי שומשום
הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפיית לחמים בנייר אפייה.
 
2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים. שמים את פרחי הכרובית במעבד מזון ומעבדים בפולסים של 1-2 שניות עד לקבלת מרקם דומה לקוסקוס. לא ממלאים את המעבד מזון יתר על המידה וחוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שמקבלים 300 גרם של פירורי הכרובית.
 
3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, במשך 2-3 דקות, עד להתערובת הופכת לאוורירית מאוד. 
 
4. מוסיפים שמן זית, אורז כרובית, שקדים טחונים, מלח, אבקת אפייה ואורגנו. מערבבים עד לאיחוד.
 
5. יוצקים את התערובת אל התבנית. מפזרים את כל הזרעים על הבלילה.
 
6. אופים במשך 40-45 דקות, עד להזהבה. נותנים להתקרר כ10 דקות בתוך התבנית, מחלצים ואז נותנים להתקרר באופן מלא.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות