הוראות הכנה
קציצות טונה וקינואה:
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים, עד שהמים יוצאים שקופים. מניחים את הקינוחה בסיר קטן-בינוני. מוסיפים מים ומלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, מניחים בצד עם המכסה סגור, במשך 5 דקות.
2. מעבירים את הקינואה לקערה גדולה, מוסיפים טונה מסוננת, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ותבלינים. מערבבים עד לאיחוד מלא. יוצרים קציצות.
3. אופציה 1: במחבת גדולה מחממים 2-3 כפות שמן זית, מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
4. אופציה 2: אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים.
קציצות עוף ושיבולת שועל בריאות:
1. בקערה גדולה מערבבים עוף טחון, בצל קצוץ, גזר מגורד, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, ג'גינג'ר מגורד, רוטב סויה, ביצה, תבלינים ושיבולת שועל.
2. מערבבים עד לאיחוד מלא. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
3. במחבת מחממים שמן זית על גבי להבה בינונית. מוסיפים את הכדורים ומטגנים כ4-5 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
4. אוצפיה נוספת: מחממים תנור ל175 מעלות. מסדרים את הקציצות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מרססים מעט שמן על גבי הקציצות ואופים במשך כ25 דקות. עד שהקציצות מזהיבות ומבושלות מבפנים.
5. מגישים עם סלט או עם הרוטב האהוב עליכם.
אורז כרובית עם חזה עוף:
1. חותכים את הכרובית לחתיכות קטנות. מעבירים כ1/4 מהכמות אל מעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים של כ1-2 שניות עד שמקבלים "אורז כרובית". המרקם צריך להיות דומה לאורז דק או קוסקוס. יש לשים לב שלא מעבדים יתר על המידה. מעבירים הכל לקערה ומניחים בצד.
2. במחבת גולה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ושום כתוש. מטגנים במשך כ5-6 דקות, עד להזהבה.
3. מוסיפים את קוביות חזה העוף, מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס. מערבבים ומבשלים במשך כ5 דקות, עד שהעוף מבושל במלואו. מוסיפים שעועית ומבלשים כ2-3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את "אורז הכרובית", שמן שומשום, רוטב סויה ומערבבים היטב. מבשלים על גבי להבה בינונית במשך כ3-5 דקות, עד שהכרובית מתרככת מעט.
מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים.
5. מגישים חם.
מוקפץ טופו:
1. עוטפים את קוביית הטופו במגבות נייר ומייבשים, לוחצים על הטופו כדי לסחוט את עודפי הלחות. חותכים את הטופו לקוביות קטנות. מניחים בצד.
2. הכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים שמן שומשום, רוטב סויה, מים, קורנפלור וסוכר. מניחים בצד.
3. בקערה קטנה מניחים את קוביות הטופו, הקונפלור ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים עד לציפוי מלא. מחממים 1-2 כפות שמן במחבת גדולה או בווק, מוסיפים את הטופו ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים, בערך 6-7 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
4. באותה מחבת/ווק מחממים 1-2 כפות שמן, מוסיפים ג'ינג'ר ושום, מטגנים במשך דקה אחת. מוסיפים שעועית ירוקה, ברוקולי ומקפיצים עד לריכוך, בערך 4-5 דקות. מוסיפים את הטופו, את הרוטב ומטגנים 1-2 דקות. מוסיפים צ'ילי קצוץ (אופציונלי) ובצל ירוק, מקפיצים למשך דקה. מכבים את האש ומפזרים שומשום קלוי.
5. מגישים!
האימייל שלך לא יוצג באתר