3/7/2022
3 כוכבים
(2 הצבעות)
...
פוקי בול הוא מאכל הוואי מסורתי שמוגש בקערה ומורכב מאורז, דג נא (בדרך כלל טונה טריה) וירקות לבחירה. המנה הזאת הוא מאוד טריה, כיפית, טעימה ובריאה. המנה מזכירה מעט סושי "מפורק" והיא מאוד טריה, כיפית, טעימה ואפילו קצת בריאה. אם מעולם לא הכנת פוקי בול, עכשיו אתם יכולים להכין בקלות.
מצרכים
לקערה:
- 2 כוסות (420 גרם) אורז סושי, לא מבושל
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 1 אבוקדו
- 1 מלפפון
- 1 גזר
- 1 כוס (155 גרם) אדממה
- כוסברה/פטרוזיליה
לטונה:
- 450 גרם טונה טריה
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1-2 כפיות סרירצ'ה (אופציונלי)
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית שומשום לבן
- 1 כפית שומשום שחור
לספייסי מיונז:
- 2 כפות מיונז
- 2 כפיות סריראצ'ה
הוראות הכנה
- מרינדה לטונה: חותכים את הטונה לחתיכות בגודל ביס ומעבירים לקערה. מוסיפים רוטב סויה, שמן שומשום, חומץ אורז, סרירצ'ה, ג'ינג'ר מגורר, שומשום לבן ושומשום שחור. מערבבים עד שהכל מצופה היטב.
- מעבירים למקרר למשך 15 דקות לפחות.
- בינתיים מכינים את האורז: שוטפים את האורז מתחת למים קרים ומכניסים לסיר. מוסיפים מים וכפית מלח. מביאים את המים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור במשך 5 דקות.
- הכנת הירקות: מבשלים את האדממה במים רותחים במשך 3-4 דקות. מוציאים את הפולים ומניחים בצלחת נפרדת. פורסים את המלפפון לפרוסות דקות, חותכים את הגזר לרצועות דקות ופורסים את האבוקדו.
- הרכבה: מחלקים את האורז בין 4 קערות, מעליהם מניחים פרוסות אבוקדו, פרוסות מלפפון, רצועות גזר, אדממה, טונה ועלי כוסברה/פטרוזיליה.
- הכנת הספייסי מיונז: בקערה קטנה מערבבים מיונז וסריאצ'ה.
- מזלפים על גבי הפוקי בול.
- מגישים!
האימייל שלך לא יוצג באתר