הוראות הכנה
קציצות קינואה וטונה:
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים, עד שהמים יוצאים שקופים. מניחים את הקינוחה בסיר קטן-בינוני. מוסיפים מים ומלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, מניחים בצד עם המכסה סגור, במשך 5 דקות.
2. מעבירים את הקינואה לקערה גדולה, מוסיפים טונה מסוננת, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ותבלינים. מערבבים עד לאיחוד מלא. יוצרים קציצות.
3. אופציה 1: במחבת גדולה מחממים 2-3 כפות שמן זית, מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
4. אופציה 2: אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים.
קציצות עוף ושביולת שועל:
1. בקערה גדולה מערבבים עוף טחון, בצל קצוץ, גזר מגורד, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, ג'גינג'ר מגורד, רוטב סויה, ביצה, תבלינים ושיבולת שועל.
2. מערבבים עד לאיחוד מלא. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
3. במחבת מחממים שמן זית על גבי להבה בינונית. מוסיפים את הכדורים ומטגנים כ4-5 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
4. אוצפיה נוספת: מחממים תנור ל175 מעלות. מסדרים את הקציצות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מרססים מעט שמן על גבי הקציצות ואופים במשך כ25 דקות. עד שהקציצות מזהיבות ומבושלות מבפנים.
5. מגישים עם סלט או עם הרוטב האהוב עליכם.
פשיטדת קינואה וטונה:
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים, עד שהמים יוצאים שקופים. מניחים את הקינוחה בסיר קטן-בינוני. מוסיפים מים ומלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, מניחים בצד עם המכסה סגור, במשך 5 דקות.
2. מחממים תנור ל175 מעלות.
3. בקערה גדולה מערבבים קינואה, טונה, בצל סגול קצוץ, ברוקולי, יוגורט/גבינה לבנה, ציר ירקות ותבלינים.
4. מעבירים לתבנית בגודל בינוים. מפזרים מוצרלה מגורדת.
5. אופים במשך 25 דקות, עד הגבינה נמסה ומזהיבה.
האימייל שלך לא יוצג באתר