לחם שיבולת שועל ודבש

לחם שיבולת שועל ודבש

9/12/2021
4 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון ללחם שיבולת שועל ודבש - מתכון ללחם בריא, עשיר, טעים ומתקתק. לחם מחיטה מלאה ושיבלת שועל, לחם שמתאים לסנדוויצ'ים מכל הסוגים. מתכון ללחם ביתי שכל אחד יכול להכין.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
3 שעות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 1 כוס – 1 כף (90 גרם) שיבולת שועל עבה
    • 3 כוסות (390 גרם) קמח מלא
    • 1/4 כוס (85 גרם) דבש
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
    • ¼1 כפיות שמרים יבשים
    • ½1 כפיות מלח
    • 30 גרם חמאה מומסת או שמן
    • 1 כפית מים רותחים + 1 כף דבש למריחה

הוראות הכנה
1. בעקרה גדולה מאחדים שיבולת שועל, מים, חמאה, דבש ומלח. מערבבים היטב ונותנים להתקרר מעט.
 
2. מוסיפים קמח, שמרים ומערבבים עד שנוצר בצק. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים במשך 7-8 דקות. ניתן גם ללוש במיקסר.
 
3. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
 
4. בעדינות מוציאים את האויר מהבצק, יוצרים צורה של כיכר לחם. מניחים בתוך תבנית אפיה 23X12 ס"מ. מכסים ומתפיחים בשמך שעה נוספות. עד שהבצק יוצא מעט מגבולות התבנית.
 
5. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים כפית מים רותחים עם דבש. מורחים את תערובת הדבש על הלחם ומפזרים מעט שיבולת שועל.
 
6. אופים את הלחם במשך 40-45 דקות. אחרי כ 20 דקות הלחם מתחיל להשחים, לכן בשלב זה, חשוב לכסותו בנייר אלומיניום ולאפות מכוסה עד שהלחם מוכן.
 
7.  נותנים להתקרר כ5-10 דקות בתוך התבנית, מחלצים מהתבנית ונותנים לתהקרר על גבי רשת צינון.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות