הוראות הכנה
1. בעקרה גדולה מאחדים שיבולת שועל, מים, חמאה, דבש ומלח. מערבבים היטב ונותנים להתקרר מעט.
2. מוסיפים קמח, שמרים ומערבבים עד שנוצר בצק. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים במשך 7-8 דקות. ניתן גם ללוש במיקסר.
3. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. בעדינות מוציאים את האויר מהבצק, יוצרים צורה של כיכר לחם. מניחים בתוך תבנית אפיה 23X12 ס"מ. מכסים ומתפיחים בשמך שעה נוספות. עד שהבצק יוצא מעט מגבולות התבנית.
5. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים כפית מים רותחים עם דבש. מורחים את תערובת הדבש על הלחם ומפזרים מעט שיבולת שועל.
6. אופים את הלחם במשך 40-45 דקות. אחרי כ 20 דקות הלחם מתחיל להשחים, לכן בשלב זה, חשוב לכסותו בנייר אלומיניום ולאפות מכוסה עד שהלחם מוכן.
7. נותנים להתקרר כ5-10 דקות בתוך התבנית, מחלצים מהתבנית ונותנים לתהקרר על גבי רשת צינון.
האימייל שלך לא יוצג באתר