גלילות קישואים במילוי גבינות ותרד
17/5/2023
4 כוכבים
(5 הצבעות)
...
מתכון לגלילות קישואים ממולאים בגבינות ותרד – מנה יפיפייה, חגיגית וטעימה במיוחד. אם אתם מחפשים מתכון למנה שתרשים את כל האורחים שלכם, זה בדיוק מה שאתם צריכים להכין. קישואים ממולאים בגבינות ברוטב עגבניות
מצרכים
לקישואים:
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2-3 שיני שום, קצוצות
- 600 גרם רוטב עגבניות
- 1 טימין מיובש
- 1 כפית אורגנו
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
למילוי:
- 400 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת פטה
- 170 גרם גבינת מוצרלה, מחולקת
- 4 כפות פרמזן, מחולק
- 100 גרם בייבי תרד
- גרידת לימון
- פלפל שחור
- תבלינים לבחירה
הוראות הכנה
- בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים את הקישואים לפרוסות דקות. מניחים את פרוסות הקישואים על רשת אפייה ומפזרים מלח משני הצדדים. נותנים לשבת במשך 15-20 דקות על מנת לשחרר את הנוזלים. לאחר מכן מסירים את המלח והנוזלים בעזרת מגבת נייר.
- מכינים את הרוטב: במחבת מחממים 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, כ-6-7 דקות, מוסיפים שום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים רוטב עגבניות, טימין, אורגנו, מלח, פלפל שחור, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות. מניחים בצד.
- מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים גבינת ריקוטה, גבינת פטה, 2 כפות פרמזן, 60 גרם מוצרלה מגורדת, גרידת לימון ופלפל שחור.
הערה: בשלב זה ניתן להוסיף כל תבלין שאוהבים. טועמים לבדוק את התיבול, אם צריך מוסיפים עוד תבלינים.
- מבשלים במחבת תרד במשך 4-5 דקות, עד שהוא מוריד מנפחו. מעבירים את התרד לקרש חיתוך וקוצצים גס. מוסיפים תרד קצוץ לתערובת הגבינה ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים את המילוי לשקית זילוף.
- מחממים תנור ל190 מעלות.
- הרכבה: מורחים רבע מהרוטב על תחתית תבנית בקוטר 24 ס"מ. לוקחים פרוסות זוקיני ומגלגלים אותן לצינורות. מסדרים אותם על גבי הרוטב. ממלאים כל צינור בתערובת הגבינה.
- מפזרים מעל כ-120 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, מפזרים 2 כפות פרמזן מגורד.
- אופים עד להמסה, כ-25-30 דקות או עד להמסה והזהבה.
האימייל שלך לא יוצג באתר