5 עוגיות כשרות לפסח

5 עוגיות כשרות לפסח

9/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
5 מתכוני עוגיות כשרות לפסח. עוגיות ללא קמח שמאימות לפסח או לשכל ימות השנה. עוגיות מקרון, עוגיות קינואה ושוקולד, עוגיות שקדים, עוגיות קוקוס ונשיקות מרנג.
רמת קושי
בינוני
מנות
16
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    עוגיות שקדים:

    • 1/4 2 כוסות (220 גרם)  קמח שקדים (שקדים טחונים)
    • 1 כוס +2 כפות אבקת סוכר (140 גרם)
    • 3/4 כפית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 2 חלבוני ביצה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית מי ורדים (אופציונלי)
    • 1 כפית תמצית שקדים (אופציונלי)
    • גרידת לימון מלימון אחד
    • 1 כפית מיץ לימון
    לקישוט:
    • שקדים טבעיים

    עוגיות מקרון:

    לעוגיות:
    • 85 גרם אבקת סוכר
    • 80 גרם שקדים טחונים
    • קורט מלח
    • 60-65 גרם חלבונים, בטמפרטורת החדר
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • צבע מאכל ג'ל בצבע הרצוי
    למילוי:
    • 130 גרם פטל, קפוא או טרי
    • 200 גרם שוקולד לבן
    • 2 כפות שמנת מתוקה

    עוגיות קינואה ושוקולד:

    • 3 כפות שמן קוקוס (45 גרם)
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כוסות קינואה תפוחה (140 גרם)
    • 1/3 כוס קוקוס טחון (33 גרם)
    • 250 גרם שוקולד מריר

    עוגיות קוקוס:

    • 2 חלבונים
    • 180 גרם קוקוס טחון
    • 100 גרם סוכר

    נשיקות מרנג:

    • 3 חלבוני ביצה, מידה לארג' (100 גרם)
    • 1 כוס סוכר (200 גרם)
    • קורט מלח
    • צבע מאכל ג'ל (אופציונלי)
    • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
עוגיות שקדים:
1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
 
2. בקערה גדולה מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר, אבקת אפייה, גרידת לימון ומלח.
 
3. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עד לקבלת קצץ לבן.
 
4. מוסיפים לתערובת השקדים הטחונים את החלבונים, תמצית הוניל, מי הורדים, תמצית שקדים ומיץ לימון. מערבבים עד לאיחוד.
 
5. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מקשטים כל עוגייה בשקד מעליו (אופציונלי).
 
6. אופים במשך 15-18 דקות או עד להזהבה קלה (העוגיות לא אמורות להיות זהובות מדי, כדי שלא יתייבשו). מניחים להתקרר לפני ההגשה.

עוגיות מקרון:

1. בקערת מעבד מזון שמים אבקת סוכר ושקדים טחונים. מעבדים עד שמקבלים תערובת דקה ככל הניתן. מעבירים דרך מסננת דקה. מה שלא עובר דרך המסננת לא נכנס לתערובת המקרונים.
 
2. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד להופעת קצף. בהדרגה מוסיפים סוכר ומקציפים עד לקבלת קצץ יציב ונוקשה. מוסיפים צבע מאכל ומקציפים במהירות נמוכה עד לשינוי בצבע.
 
3. מוסיפים 1/3 מתערובת השקדים אל המרנג ומקפלים עד לאיחוד. מוסיפים 1/3 נוסף ומקפלים עד לאיחוד, מוסיפים את ה1/3 הנותר ומקפלים עד שמקבלים תערבות חלקה, סמיכה ומבריקה. דרגת הסמיכות צריכה להיות כמו של טחינה גולמית. חשוב לא לקפל יתר על המידה.
 
4. מעבירים את התערובת אל שק זילוף עם צנתר עגול.  מזלפים עיגולים בקוטר של כ3 ס"מ על גבי משטח סיליקון או נייר אפייה שמונח על גבי תבנית אפייה. מכים את תבנית האפייה על גבי משטח העובדה מספר פעמים על מנת לשטח את העוגיות ולשחרר בועות אויר. נותנים למקרונים לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות. מחממים את התנור ל150 מעלות.
 
5.  אופים את המקרונים במשך 14-15 דקות. מגש אחד בכל פעם. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר באופן מוחלט.
 
6. מכינים את המילוי: מניחים את הפטל בסיר קטן. מחממים על גבי להבה נמוכה, תוך כדי ערוב, עד שהפטל מתרכך ומבעבע מעט. מסירים מהאש ומסננים את הפטל כך שהזרעים לא יעברו. מעבירים את מחית הפטל אל הסיר, מוסיפים שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מחממים על גבי להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוסיפים מהאש ונותנים להתקרר מעט. מעבירים לשק זילוף ומעבירים למקרר לשעה.
 
7. מבין העוגיות האפויות מתאימים זוגות בגלים מתאימים. מזלפים ככפית מהמילוי על גבי צד אחד של העוגיה וסוגרים עם הצד השני.
 
8. מניחים את המקרונים הסגורים בקופסה אטומה ומעיבירם למקרר ל24 שעות.
 
הערות:
• מתכון ל25 עוגיות.
• לתוצאות מדויקות מומלץ להתשתמש במשקל.
• להכנת המרנג: יש לוודא שהקערה נקיה ואין סימני שומן. לא מומלץ להשתמש בקערות פלסטיק.
• חשוב מאוד לתת למקרונים להתקרר באופן מוחלט לפני שמנתקים אותם מנייר האפייה.
• כשאר מקפלים את תערובת המקרונים, שחוב לא לקפל יתר על המידה ולא לקפל מעט מדי. התערובת צריכה להיות בדרגת סמיכות כזאת שכשאר מרימים את המרית הבלילב נופלת באיטיות.
• את המקרונים ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר עד ל5 ימים.
• הכנת מקרונים דורשת אימון, לכן אם לא יוצא לכם בפעם הראשונה, אין סיבה לדאגה, קצת אימון ובסוף תלמדו להכין עוגיות מושלמות.

עוגיות קינואה ושוקולד:

1. קוצצים שוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום, מוסיפים שמן קוקוס ומניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים (בן מארי). 
 
2. מערבבים עד שכל השוקולד נמס לחלוטין ומורידים מהאש.
 
3. מוסיפים תמצית וניל, קינואה תפוחה וקוקוס טחון. מערבבים היטב עד לאיחוד.
 
4. בעזרת כף גלידה או בעזרת כף רגילה גורפים כ-18-20 עוגיות (שוות בגודלן) על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 
5.  מעבירים למקרר למשך שעה או עד להתייצבות.
 
6. מאחסנים במקרר עד להגשה.  
עוגיות קוקוס:
1. מחממים תנור ל170 מעלות.
 
2. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד שנוצר קצף רך, בהדרגה מתחילים להוסיף את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
 
3. מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון. עד לקבלת עיסה אחידה.
 
4. יוצרים כדורים קטנים עם ידיים רטובות מעט. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
 
5. אופים כ15 דקות או עד להזהבה מלאה. מצננים לפני ההגשה.
נשיקות מרנג:
1. מחממים תנור ל100 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים בצד. 
 
2. מניחים את החלבונים בקערה גדולה או בקערת מיקסר. מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף במהירות נמוכה ולאט לאט עוברים למהירות גבוהה. מקציפים עד לקבלת קצף לבן ואוורירי, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כפית אחת בכל פעם, ממשיכים להקציף בין לבין.
 
3. לאחר הוספת הסוכר, ממשיכים להקציף עד קבלת קציפה מבריקה ויציבה.
 
4. מערבבים פנימה תמצית וניל. בשלב זה ניתן להוסיף  צבע מאכל לבחירתכם.
 
5. מעבירים את המרנג לשק הזילוף עם צנתר או לחילופין חותכים את קצה השק. במידה ורוצים שני צבעים ניתן להבריש את פנים השק בפסים של צבעי מאכל לפני שממלאים במרנג (ראו בסרטון).
 
6. מזלפים  נשיקות על נייר האפייה. לוחצים קלות על השק ולבסוף מעלים למעלה את שק הזילוף ליצרית הקצה.
 
7. מניחים את המגש בקומה האמצעית של התנור ואופים כשעה אחת, מכבים את התנור ומשאירים את התנור סגור במשך 1-2 שעות נוספות.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות