עוגת מלכים צרפתית (Galette des Rois)
31/12/2023
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
גאלט דה רואה (Galette des Rois) – מאפה צרפתי אשר נהוג להכין בתקופת השנה החדשה. עוגת המלכים היא לא רק מאפה יפה וטעים, אלא יש בו גם מסורת מגינה של הטמעת קמע קטן, וכאשר חותכים את העוגה, האדם שמקבל את הקמע, יזכה להיות המלך או המלכה של הערב.
מצרכים
לבצק:
למילוי:
- 150 גרם חמאה, רכה
- ¼1 כוסות + 2 כפות (150 גרם) שקדים טחונים
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- שקד/שעועית/צעצוע חסין חום
לסירופ:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
הוראות הכנה
- על משטח מקומח מגלגלים את בצק העלים וחותכים שני עיגולים בגודל 24 ס"מ . שומרים במקרר בזמן הכנת המילוי.
- מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים חמאה רכה וסוכר. לאחר מכן, מוסיפים 3 ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל, גרידת תפוז ומערבבים עד לאיחוד. מעבירים את המילוי לשק זילוף.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומברישים את השוליים בביצה/מים. מזלפים (או מורחים) את המילוי על המאפה ומשאירים כ-2 ס"מ של מרווח בקצה. מניחים מעל את המאפה השני ואוטמים את השוליים.
- מברישים את המאפה בביצה טרופה ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הפאי מהמקרר ומברישים שוב בביצה טרופה. בעזרת גב הסכין מקשטים את הפאי כרצונכם.
- אופים במשך 35-40 דקות, עד להזהבה.
- מכינים סירופ פשוט (אופציונלי): בסיר קטן מערבבים סוכר ומים. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מברישים בסירופ ומניחים להתקרר.
הערות:
באופן מסורתי בצרפת, כשחותכים את העוגה, בן המזל שמקבל את ה-fève (קמע) מקבל את הכתר והופך ל"מלך" או ל"מלכה" של הערב.
זה יכול להיות צעצוע קטן חסין חום,או שקד או כל אגוז אחר.
- אם נותנים לילדים לאכול את העוגה, יש להיות זהירים מסכנת חנק בגלל האגוז המוחבא.
האימייל שלך לא יוצג באתר