הוראות הכנה
1. הכנת העוגה: מחממים תנור ל170 מעלות. משמנים בחמאה שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים את התחתית בנייר אפייה ומשמנים גם את נייר האפייה. מניחים בצד.
2. במעבד מזון מעבדים את השקדים לכדי פירורים דקים ככל הניתן. תוכלו גם להשתמש בשקדים טחונים קנויים.
3. בקערה גדולה מניחים חלבונים וקורט מלח. מקציפים עד לקבלת קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
4. מקפלים בהדרגה את השקדים טחונים למרנג. לא לקפל יתר על המידה. מחלקים את הבלילה בין 2 תבניות האפייה.
5. אופים במשך 20-25 דקות. מאפשרים להתקרר.
6. הכנת הקרם: בקערה מערבבים חלמונים עם סוכר ומניחים בצד.
7. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה עדינה. יוצקים בהדרגה את השמנת החמה לתערובת החלמונים תוך הערבוב מתמיד. מעבירים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים עד להסמכה תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים, מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה.
8. בקערה גדולה מערבלים חמאה רכה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השמנת שהתקררה ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים 2-3 כפות בכל פעם.
9. להרכבה: מניחים שכבה אחת של עוגה על משטח או על מעמד לעוגה, מורחים שכבה של קרם, ואז מעליה מניחים את שכבת העוגה השנייה. מורחים את הקרם על גבי דפנות העוגה.
10. לקישוט: קולים שקדים פרוסים על מחבת יבשה, מניחים להתקרר. לאחר מכן, מקשטים את הצד ואת החלק העליון של העוגה בפרוסות השקדים הקלויים.
11. שומרים את העוגה במקרר במשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר