14/7/2022
5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
מתכון לעוגת חמאת בוטנים נימוחה עם קרם חמאת בוטנים עשיר מעל. אם תם אוהבים חמאת בוטנים כמוני, אתם הולכים להשתגע על העוגה הזאת. עוגה שמתאימה לימי הולדת, למסיבות, עוגה שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד.
מצרכים
לעוגה:
- 115 גרם חמאה, רכה
- 1/3 כוס סוכר (67 גרם)
- 3 ביצים
- 1/3 כוס (80 גרם) חמאת בטנים
- 2/3 כוס (95 גרם) קמח
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות חלב
- 1 כפית תמצית וניל
לזיגוג:
- 75 גרם חמאה, רכה
- 100 גרם חמאת בוטנים
- 1 כפית תמצית וניל
- 80 גרם אבקת סוכר
- 2-3 כפות שמנת מתוקה
לקישוט:
הוראות הכנה
- הכנת העוגה: מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מניחים חמאה וסוכר מערבלים עד קבלת מרקם חלק.
- מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים עד לאיחוד לאחר כל הוספה. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבלים עד לאיחוד.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים חלב, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד וקבלת מרקם חלק.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מאפשרים לעוגה להתקרר לפני שלב הזיגוג.
- הכנת הזיגוג: בקערה גדולה מערבלים חמאה וחמאת בוטנים עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים אבקת סוכר ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת קרם אחיד. מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל, מערבלים עד קבלת קרם אוורירי.
- מורחים על העוגה ומכניסים למקרר לשעה לפחות או עד שמוכן להגשה.
המתכונים פה ממש מדהימים, וגם הכל פה כל כך אסטטי ומוגש בצורה יפה. אהבתי מאד.
הגבתודה רבה!
הגבהאם ניתן להקפיא את העוגה?
הגבלא.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר