עוגת חמאת בוטנים

עוגת חמאת בוטנים

14/7/2022
5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לעוגת חמאת בוטנים נימוחה עם קרם חמאת בוטנים עשיר מעל. אם תם אוהבים חמאת בוטנים כמוני, אתם הולכים להשתגע על העוגה הזאת. עוגה שמתאימה לימי הולדת, למסיבות, עוגה שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד.
רמת קושי
קל
מנות
16
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
2 שעות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לעוגה:

    • 115 גרם חמאה, רכה
    • 1/3 כוס סוכר (67 גרם)
    • 3 ביצים
    • 1/3 כוס (80 גרם) חמאת בטנים
    • 2/3 כוס (95 גרם) קמח
    • 3/4 כפית אבקת אפייה
    • 3 כפות חלב
    • 1 כפית תמצית וניל

    לזיגוג:

    • 75 גרם חמאה, רכה
    • 100 גרם חמאת בוטנים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 80 גרם אבקת סוכר
    • 2-3 כפות שמנת מתוקה

    לקישוט:

    • בוטנים קלויים קצוצים
הוראות הכנה

  1. הכנת העוגה: מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מניחים חמאה וסוכר מערבלים עד קבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים עד לאיחוד לאחר כל הוספה. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבלים עד לאיחוד.
  4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים חלב, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד וקבלת מרקם חלק.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  6. מאפשרים לעוגה להתקרר לפני שלב הזיגוג.
  7. הכנת הזיגוג: בקערה גדולה מערבלים חמאה וחמאת בוטנים עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים אבקת סוכר ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת קרם אחיד. מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל, מערבלים עד קבלת קרם אוורירי.
  8. מורחים על העוגה ומכניסים למקרר לשעה לפחות או עד שמוכן להגשה.
תגובות (4)
  • ר
    רחל
    23/2/2023

    המתכונים פה ממש מדהימים, וגם הכל פה כל כך אסטטי ומוגש בצורה יפה. אהבתי מאד.

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie
    1/4/2023

    תודה רבה!

    הגב
  • ש
    שרון ביתן
    21/5/2023

    האם ניתן להקפיא את העוגה?

    הגב
  • A
    Apollo
    22/11/2023

    לא.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות