הוראות הכנה
1. הכנת המלית: מניחים בסיר קטן את כל מרכיבי המלית, פרט לתמצית הוניל. מבשלים על אש בינונית ומביאים לרתיחה, מערבבים מדי פעם. מנמיכים לאש קטנה, ממשיכים לבשל ולערבב בערך 10 דקות, עד לקבלת מרקם סמיך.
2. מכבים את האש מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית בגודל 22 על 33 ס"מ. מניחים לקירור, בינתיים מכינים את הקרם.
3. הכנת שכבת הקרם: בקערה קטנה מניחים חלב וקורנפלור, מערבבים עד שנעלמים הגושים. מניחים בצד. מניחים בסיר קטן שמנת מתוקה, סוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית, יוצקים פנימה את תערובת החלב, מבהשלים ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך. יוצקים מעל שכבת הסולת ומורחים באופן שווה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
4. הכנת הסירופ: בסיר קטן מניחים סוכר, מים, מיץ לימון ומי ורדים/תמצית הדרים. מרתיחים במשך 5-7 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד עד להגשה.
5. מפזרים מעל העוגה פיסטוקים קצוצים.
6. חותכים לריבועים, יוצקים סירופ מעל העוגה לפני ההגשה.
האם ניתן להכין את לילות ביירות אבל מתכון פרווה? אשמח לתשובה
הגבאפשר להוסיף קצפת פיסטוק מעל הקינוח
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר